Grozljive razsežnosti

Kdo bo pokopal 3-letnega Denisa? Potem ko naj bi mu sodila mama, se je javila teta

R.T.
29. 5. 2017, 12.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Potem ko je bila zoper 32-, 14-letnico in 29-letnika zaradi suma umora triletnega Denisa odrejena preiskava, so se "zgodila" prva priznanja.

Facebook
Chiara Rojnić se je hotela "rešiti" sina, preden bi odpotovala v Makedonijo.

Rezultati toksikološke preiskave triletnega Denisa Pašića še niso znani.

Denisovo truplo je počivalo v plitvini v bližini puljskega pristanišča Mandraž. Tja je 24. maja preiskovalce odvedla njegova 32-letna mama Chiara Rojnić, ki je priznala, da je dan prej v svojem stanovanju v ulici Akvilejski prilaz triletnika usmrtila. Zato, da bi lahko nemoteno odpotovala v Makedonijo. Med osumljenci sta tudi 14-letna hrvaška državljanka, ki ni bila imenovana, in 29-letni Ademi Burim. Ta je priznal, da je vedel za zločin in da je bila prijava izginotja, da bi zavedli preiskovalce, njegova ideja. Ademi se bo branil s prostosti, mama in 14-letnica (ženski nista v sorodu) ostajata v enomesečnem priporu.

Prve ugotovitve kažejo, da je bil Denis zadavljen in vržen v morje.

Teta bi ga v Bosni in Hercegovini

Glede na to, da sta oče in mati za rešetkami – oče v Bosni in Hercegovini, Chiara naj bi mu "ušla" –, je na pristojnih službah, da poskrbijo za dečkov pokop. Teta po očetovi strani, ki živi v Bosni in Hercegovini, vztraja, da bo Denis pokopan tam in da bo za to poskrbela družina po očetovi strani. Vendar pa morajo biti prej izdana potrebna soglasja, narekuje protokol.

Datum pogreba tako poleg lokacije ostaja neznanka – kakor tudi, če bodo oblasti Denisovemu očetu sploh dovolile, da se udeleži sinovega pogreba.