Poletni dnevi

Izkoristite lepe dni: po "Celzijevih 30" preobrat

T.L.
29. 5. 2017, 11.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Morje že ima 22 stopinj Celzija.

Profimedia
Po visokih temperaturah prihajajo nevihte.

Vremensko čudovit konec tedna, ki je kar vabil na prosto, se nadaljuje s toplimi in sončnimi dnevi, ki jih velja izkoristiti. V sredo se namreč obeta sprememba. Kot nam je povedal vremenoslovec Janez Markošek z Agencije za okolje (Arso), lahko v sredo in četrtek pričakujemo nevihte, in sicer se bo oba dneva zvrstilo več krajših vročinskih neviht.

Iz prvega "nevihtnega" vala v tem tednu bo Primorska izvzeta, od petka naprej, ko znova lahko pričakujemo več neviht, pa se bodo le-te pojavljale tudi na Primorskem. "Konec tedna ne bomo imeli tako lepega vremene, kot smo ga imeli v minuli vikend," je povedal Markošek.

Bo pa zato v torek živo srebro v delih države doseglo "poletnih" 30 stopinj Celzija, in sicer predvsem v nižinah osrednje in vzhodne Slovenije (Ljubljana, Posavje, Pomurje,...). Bo pa potrebno upoštevati, da bo v naslednjih dneh v zraku tudi več vlage, jutra pa bodo manj sveža od današnjega. 

Temperatura morja je - vsaj za nekatere - že primerna za kopanje, saj ima morje med 21 do 22 stopinjami Celzija, kažejo podatki agencije.