Okrutna šala

»Moj oče ni padel, ampak so ga vrgli«

uk
22. 5. 2017, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Direktorica doma ni znala zadovoljivo pojasniti, zakaj so pacienta odpustili domov kljub hudim poškodbam.

arhiv
Fotografija, ki so jo posneli tik po tem, ko je Siniša padel s terase.

Pred dvema dnevoma je v bolnišnici za posledicami padca s terase umrl 52-letni Siniša Milenković. Poškodovanega so prepeljali v dom zdravja v Žitorađi. »V tem trenutku vam lahko povem le, da smo sestavili posebno komisijo, da pregleda potek dogodkov, ki so pripeljali do tragične smrti gospoda Milenkovića,« je dejala direktorica zavoda Danijela Tončić, več pa medijem ni želela razkriti. Dežurni zdravnik je namreč Sinišo dal odpeljati domov brez pravega pregleda, čeprav je bil nesrečni 52-letnik hudo poškodovan, nekaj dni pozneje pa je umrl.

PADEC

Siniša je po besedah sina Bogdana večkrat delal za prijatelje in sosede ter tako zaslužil nekaj dodatnega denarja. Bogdan je dejal, da oče ni slučajno padel s terase, ampak so ga z nje vrgli za šalo in ga nato fotografirali: »Gre za ljudi, ki so mojega očeta večkrat izkoriščali, da je opravljal razna dela za majhen denar. Kot sem izvedel od očividca, in to mi je povedal tudi oče, so ga zaradi zabave namerno vrgli s terase. Ko sem ga vprašal, zakaj, je dejal: pač, kar tako.« Njegov oče je bil sicer s prijatelji na praznovanju.

arhiv
Siniša je bil brezposeln in je z raznimi opravili na črno poskušal zaslužiti nekaj denarja.

ZDRAVSTVENI DOM

Sinišo so prijatelji najprej odpeljali v dom zdravja, od tam pa so ga brez pregleda odpeljali domov, kjer je bila samo njegova mama. Šele nekaj ur pozneje je prišel njegov sin Bogdan in takoj videl, da z očetom nekaj ni v redu. »Dežurni zdravnik ga sploh ni dobro pregledal, ampak ga je takoj poslal domov,« je povedal. Očitno je dežurni zdravnik ocenil, da ne gre za hujše poškodbe, a se je pozneje izkazalo, da je bil nesrečni Siniša hudo poškodovan. Tri dni pozneje je za posledicami poškodb umrl. Očitno so vpleteni sprva poskušali vse skupaj pomesti pod preprogo, a je Bogdan odšel na policijo, da bi dobil odgovore. Nekaj časa je bil namreč na spletu celo posnetek, kako so nesrečnega Sinišo vrgli s terase, a ga je potem nekdo umaknil. Policija ni sicer še nikogar aretirala, a so osumili eno osebo, ki je za zdaj neimenovana.