Poziv

Pozor: dobro poglejte, morda so to ukradli prav vam

pk
22. 5. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pri moškem so našli več različnega orodja, za katero menijo, da je ukradeno.

PP Aljdovščina
Pestra bera zaseženih predmetov. Je med njimi tudi kaj vašega?

Policijska uprava Nova Gorica je sporočila, da so ajdovski policisti februarja in marca letos na podlagi pisne odredbe, ki jo je izdalo Okrožno sodišče v Novi Gorici, pri moškem na Ajdovskem opravili hišno preiskavo.

Pri njem so našli in mu zasegli več najrazličnejših predmetov; večinoma gre za orodje, za katero je obstajal sum, da izvira iz kaznivih dejanj – tatvin, zato so predmete prepeljali v hrambo na policijsko postajo Ajdovščina.

PP Aljdovščina

Kradel je

»Policisti so pri 40-letnem moškem iz enega od naselij na območju občine Ajdovščina opravili dve hišni preiskavi zaradi utemeljenega suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja,« je sporočil Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica. Izkazalo se je, da je sum utemeljen, saj zaseženi predmeti po opisu ustrezajo tistim, ki so bili na območju Ajdovščine ukradeni v obdobju zadnjih nekaj let.

»Policisti so posamezne oškodovance že pozvali na prepoznavo predmetov,« je sporočil Božnik in dodal, da so na ta način raziskali že več kot dvajset premoženjskih kaznivih dejanj – vlomnih tatvin, vendar še vedno hranijo različne predmete, za katere jim še ni uspelo ugotoviti, komu pripadajo. Med njimi je precej motornih žag, kosilnic, vrtalnih strojev, med zaseženimi predmeti pa je celo tekaška steza.

sta
Dean Božnik, tiskovni predstavnik PU Nova Goric.

Oglejte si fotografije

Obstaja tudi možnost, da posamezniki, žrtve premoženjskih kaznivih dejanj, kraje sploh niso prijavili policiji, zato poziv velja tudi zanje, poudarjajo policisti. Pozivajo vas, da se zglasite na ajdovski policijski postaji, kjer si boste lahko predmete ogledali, in če jih boste prepoznali kot svojo lastnino, vam jih bodo vrnili.

»V zvezi z najdenimi oziroma zaseženimi predmeti policisti Policijske postaje Ajdovščina naprošajo vse morebitne oškodovance, ki bi katere od predmetov na fotografijah prepoznali kot svoje, naj se zaradi prepoznave in v nadaljevanju prevzema zglasijo na Policijski postaji Ajdovščina na Goriški cesti 16,« se glasi poziv.