ŽALOSTNO

Tragedija: Darko umrl 100 metrov od doma

Sašo Avramovič
22. 5. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na parkirišču cerkve svete Radegunde v slovenjgraškem Starem trgu se je v petek zgodila prometna nesreča, v kateri je umrl motorist, po naših informacijah 50-letni Darko Lenart.

PGD Slovenj Gradec
Do tragedije je prišlo na parkirišču cerkve Sv. Radegunda.

Miren in jasen petkov večer v Slovenj Gradcu se je ovil v črno. Približno 15 minut pred deveto je na parkirišču cerkve svete Radegunde v Starem trgu prišlo do tragedije.

Izgubil oblast nad motorjem

»Petdesetletni voznik je vozil neregistrirano motorno kolo po ulici iz smeri stanovanjske hiše Stari trg št. 86 proti parkirišču cerkve svete Radegunde. Pred križiščem ga je zaradi neprilagojene hitrosti začelo zanašati in je izgubil oblast nad vozilom ter padel. Z motornim kolesom je nato zdrsel skozi križišče na asfaltirano parkirišče cerkve, kjer je na koncu parkirišča s prednjim delom vozila silovito trčil v desni bok parkiranega avtomobila,« je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave. V trčenju se je motorist, po naših informacijah 50-letni Darko Lenart, tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče poškodbam podlegel.

PGD Slovenj Gradec
Usodno trčenje v parkiran avtomobil.

Nedaleč od doma

Darko se je smrtno ponesrečil le približno 100 metrov od svojega doma, hiše v Starem trgu. Pred tragedijo naj bi, kot smo izvedeli, doma popravljal motor in se večkrat odpravil na »testno« vožnjo. Žal se je zadnja, pri kateri ni imel zaščitne motoristične čelade, končala tragično, trčil pa je v avtomobil Škoda Octavia, edini avtomobil, ki je bil v času nesreče parkiran na parkirišču, velikem približno 150 krat 20 metrov.

PGD Slovenj Gradec
Nesreča se je zgodila okoli 20.45.

Zavarovali kraj nesreče

Na kraju so poleg reševalcev in policistov posredovali tudi gasilci. Kot nam je povedal Tine Prosenjak, vodja petkove intervencije iz PGD Slovenj Gradec, je na kraj prišlo šest njihovih gasilcev. Zavarovali so kraj nesreče, očistili cestišče, pomagali delavcem vlečne službe in reševalcem, ki so Darku nudili prvo pomoč, a žal ni bilo več pomoči. »To je letos že osma smrtna žrtev prometnih nesreč na območju celjske policijske uprave,« je zaključila Trbulinova.