Obglavljenje

Izolski morilec je umor na številko 112 napovedal že v ponedeljek

B.K.
12. 5. 2017, 14.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Izoli je bil včeraj v domači hiši umorjen 59-letni domačin. Po neuradnih informacijah naj bi ga z obglavljenjem umoril njegov sin. Podrobnosti umora so danes razkrili koprski kriminalisti.

Manuela Doso
Lokalci naj bi na ulici videli okrvavljenega mlajšega moškega.

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je na novinarski konferenci povedal, da osumljeni policiji pred tem ni bil posebej poznan. Policijske evidence kažejo, da je nekajkrat kršil cestno-prometne predpise, je pa morala policija dvakrat nuditi asistenco pri njegovi prisilni hospitalizaciji, ko je bil na zdravljenje prepeljan v psihiatrično bolnišnico v Idriji.

Indice za potencialno nasilno dejanje je policija sicer dobila že v ponedeljek 8. maja, ko je okrog enih zjutraj center za obveščanje na telefonsko številko 112 prejel klic iz telefona v hiši kasnejšega zločina. Neidentificirani klicatelj je po telefonu dejal, da ostajata do umora še dve uri. Center za obveščanje je o klicu obvestil obvestilno-komunikacijski center Koper, policija pa je na kraj poslala policijske patrulje.

STA
Vodja Sektorja kriminalistične policije policijske uprave Koper Dean Jurič.

Te je pričakal oče osumljenca, ki je v pogovoru s policisti dejal, da je na urgentni telefon najverjetneje klical njegov sin. Ker je oče takrat zagotovil, da bo za sina poskrbel sam ter da ga bo naslednji dan odpeljal do psihiatra na dodaten pogled, so policisti odšli. Tri dni za tem se je zgodil umor.

Ogled kraja kaznivega dejanja še poteka, prav tako obdukcija trupla, je bil jasen Jurič, ki je zatrdil, da bo natančen vzrok smrti znan še tekom današnjega dne. Je pa potrdil, da je bil pokojnik po ali med storitvijo kaznivega dejanja tudi obglavljen.

Osumljeni sicer zavrača sodelovanje v preiskavi in ne daje nobenih pojasnil.