PEDOFILIJA

Nuna iz pekla pomagala posiljevati gluhe otroke

uk
8. 5. 2017, 19.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

42-letna nuna se bo morala zagovarjati zaradi fizičnih zlorab in pomoči pri posilstvih, ki so jih izvrševali katoliški duhovniki.

arhiv
V tej šoli so se dogajale grozljive zlorabe gluhonemih učencev.

Kosaka Kumiko si je že prislužila naziv nuna iz pekla. Kosaka, ki sicer prihaja iz Japonske, je namreč v Argentini pomagala duhovnikom pri spolnih zlorabah gluhih otrok. Kosaka je namreč delala v šoli za otroke s težavami sluha v mestu Lujan de Cuyo. Mesto se nahaja približno 700 kilometrov od Buenos Airesa.

POSILSTVA

Po navedbah argentinske policije naj bi nuna aktivno sodelovala pri posilstvih, ki so se dogajala v kopalnicah, na vrtu in v kleti šole. Posilstva je razkrila nekdanja učenka v šoli, ki je povedala, da ji je Kosaka dejala, naj nosi plenice, da bi prekrila krvavenje po posilstvu, ki ga je izvršil duhovnik Horacio Corbacho. Nuna je seveda dejala, da je pri vsem skupaj nedolžna, a so jo prikrivanja in celo pomoči pri posilstvih obtožili tudi drugi učenci. Nuno so policisti že aretirali in je trenutno v ženskem priporu v lokalnem zaporu. Obtožili jo bodo tudi fizične zlorabe otrok.

NIHČE JIH NI SLIŠAL

Razen zlorabljenih otrok nihče drug ni vedel, kaj se dogaja, saj preostali učenci niso mogli slišati krikov mučenih nesrečnikov, in zdi se, da so ravno zaradi tega vzpostavili to šolo. Poleg nune so obtoženi duhovnika Horacio Corbacho in Nicola Corradi, Jorge Bordon, Jose Luis Ojeda ter Armando Gomez. Kosaka je bila na sodišču v četrtek, njeno zaslišanje pa je trajalo kar osem ur. V sodno dvorano je prišla z neprebojnim jopičem, saj obstaja bojazen, da bodo vpletene v gnusni škandal ubili. Šesterico je spolnih zlorab sicer obtožilo 24 učencev. Policija je pri aretiranih našla večje število pornografskih fotografij, v Corradijevi sobi pa so našli še 34.000 dolarjev, kar je približno 30.000 evrov, ki bi lahko nakazovali, da je preprodajal pedofilski material in je bil morda del širše združbe.

ŽE OBTOŽEN

Če bo šesterica spoznana za krive, jih čaka vsakega po 50 let zapora. Najhuje pri celotni stvari je, da je bil Corradi že pred tem obtožen pedofilije in posiljevanja v zloglasni šoli Provolo v Veroni, kjer naj bi skupaj s še nekaterimi duhovniki posilil več sto gluhonemih otrok. Mnoge skupine, ki se bojujejo proti pedofilskim vrstam v Katoliški cerkvi, so izrazile ogorčenje, da Corradi ni bil sankcioniran s strani Vatikana, ampak je bil celo izpuščen, da je lahko nadaljeval svoje gnusne prakse. In to celo v rojstni državi papeža Frančiška. Tako kot že mnogokrat bodo verjetno tudi to zgodbo v Katoliški cerkvi poskušali čim prej pomesti pod preprogo in čisto mogoče je, da bodo vpleteni prestavljeni v kakšna druga župnišča, kjer bodo nadaljevali s svojimi gnusnimi dejanji.