Nočno divjanje

FOTO: Hrvaški specialci v filmski drami obvladali srboriteža

R.T.
8. 5. 2017, 18.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Hrvaške posebne policijske enote so danes po pravi drami v Novi Gradiški obvladale 32-letnika in njegovega 26-letnega pajdaša.

MUP
Šlo naj bi za dva stara znanca policije.

Vsa drama se začela v nedeljo zvečer, ko je policija malo pred enajsto uro prejela prijavo o tatvini na bencinski črpalki v Slavonskem Brodu. Neznani moški je v vozilo natočil več deset litrov goriva, s prodajnih polic ukradel cigarete in večjo količino pijače ter zbežal. 

Malo pred polnočjo so policisti prijeli drugo prijavo. V Novi Gradiški naj bi se neznanec znesel nad inventarjem v gostinskem lokalu in nad zunaj parkiranim vozilom. Po polnoči je bila policija obveščena še o tretjem incidentu, ko so na dvorišču družinske hiše odjeknili streli. V obračunu sicer nobena oseba ni bila poškodovana, jo je pa skupilo osebno vozilo v lasti 41-letnika.

MUP

Policija je bila osumljencema za nočno divjanje hitro na sledi. Šlo je za dva stara znanca, 32 in 26 let stara prestopnika, od katerih si je prvi do tega dne »prislužil« že 196 kazenskih ovadb. Ker se pajdaša nista želela predati, so primer prevzele specialne enote, ustrezno opremljene za tovrstne obračune. Na njihove klice k predaji sta se odzvala z begom skozi zadnja vrata hiše, kjer so ju pričakale izkušene ekipe posebnih enot in ju z uporabo fizične sile nemudoma obvladale. V uspešni akciji ni bil izstreljen niti en strel, čeprav je imel po navedbah Jutarnjega Lista eden od zlikovcev v svoji posesti tudi kalašnikovko.

MUP

MUP