Rasizem

Oče noče več videti svoje hčere, ker je plesala s črncem

R.T.
8. 5. 2017, 15.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

“Med nama je konec. Ne bom prišel na tvojo podelitev mature, niti ti ne bom plačal študija,” je dejal Annin oče, ko je videl, da je šla na šolski ples s temnopoltim prijateljem.

Facebook

Anna Hayes in njen prijatel Phillip Freeman iz ameriške zvezne države Arkansas sta kot soplesalca odšla na zaključni šolski ples.

Čeprav sta se imela čudovito, pa je Annin oče doživel pravi živčni zlom, ko je ugotovil, da je bil soplesalec njene hčere temnopolt. “Pojdi in živi s č***hi,” ji je zabil po SMS sporočilu.

Anna mu je na to pogumno odgovorila: “Šla sem na ples s temnim fantom in to je problem? A si rasist?”

Oče ni skrival svojih preferenc: “Ja, sem. In ti si zame mrtva.”

Verbalno nasilje se ni nehalo in oče je hčeri v obraz vrgel še vrsto žaljivk na njen in Phillipov račun. Fanta je med drugim označil za ‘podčloveka’.

Anna je sporočila posredovala Phillipu in ta jih je objavil na spletu. Na Anno so se takoj vsula vprašanja o njenem odnosu z očetom, zato jih je naslovila v izjavi za spletni medij Buzzfeed.

Z očetom že leta nimata več rednih stikov, odkar sta se njeno mamo ločila in se je ona odselila k njej. Njegovih rasističnih izpadov je sicer že bila vajena, a nikoli tako hudih in uperjenih na njo.