Bratec tragično umrl

Pitbul 9-letnika rešil pred morilsko mamo

R.T.
6. 3. 2017, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Novi južni Wales ima novega junaka. Nedavno je neimenovana mati v reki želela utopiti svoja sinova, vendar je eno tragično smrt preprečil pitbul.

Twitter
Glede na sodni spis naj bi rešitelj slišal na ime Buddy.

Mati, ki mora iz pravnih razlogov ostati neimenovana, je svoja sinova odpeljala do reke Murray v avstralskem Novem južnem Walesu.

»Utopiti moram svoja otroka,« naj bi mati še pred zločinskim dejanjem dejala svoji prijateljici. 

Glede na sodno obravnavo naj bi 27-letnica s svojim najstarejšim sinom, starim devet let, zabredla v vodo in ga začela utapljati, vse to pa naj bi v joku spremljal njegov petletni bratec. Preden ji je uspelo ubiti prvega, naj bi v vodo povlekla še jokajočega 5-letnika, za katerega se je dogodek končal tragično. Njegovo telesce so policisti pozneje našli v spodnjem toku reke, potem ko so mimoidoči na površju opazili plavajoče trupelce.

Na srečo je zločinsko dejanje preživel 9-letnik, saj naj bi 27-letno odvisnico med zločinom napadel pitbul, ki je z brežine priskočil na pomoč. V napadu naj bi manjše poškodbe utrpel tudi otrok, ki pa po poročanju avstralskih medijev uspešno okreva v bolnišnici.

Iz obravnave je razvidno tudi, da je bila mati zgolj en mesec pred incidentom pogojno izpuščena iz zapora. Policiji se je pred nekaj dnevi predala sama, zdaj pa je obtožena umora in poskusa umora. »Zmedena in pretresena je,« je njeno stanje opisal odvetnik, ki je dodal, da se ne zaveda svojih dejanj in njihovih pravnih posledic.