Zavita v molk

Čebašek Travnikova dogovorjena? Plača: 8000 evrov bruto

T.L./STA
6. 3. 2017, 08.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Akterji so še skrivnosti, ne Čebašek Travnikova in ne Bitenc zneska nista želela potrditi. Bo pa vse jasno v teh dneh.

Bobo
Čebašek Travnikova dogajanja ne komentira.

Do stavke zdravnikov danes (še) ni prišlo, še vedno pa visi v zraku. Pestro pa bo ta teden tudi na Zdravniški zbornici Slovenije. Organi Zdravniške zbornice Slovenije bodo namreč v tem tednu rekli zadnjo besedo okoli višine plače nove predsednice zbornice Zdenke Čebašek-Travnik.

Spomnimo: takoj po imenovanju Čebašek Travnikove je prišlo do velikega razkola med novoizvoljeno predsednico in njeno ožjo ekipo. V jedru spora sta bili višina plače, ki jo je zahtevala Čebašek Travnikova in njen, kot so se izrazili sodelavci, avtokratski način vodenja. Zapustili so jo trije člani njene najožje ekipe, prišlo je celo do pozivov k njenemu odstopu oz. razrešitvi. 

Višina plače, ki jo pričakuje nova predsednica zbornice, je tudi med zdravniki dvignila mnogo prahu. Pričakuje namreč plačilo nekje med nekdanjima predsednikoma zbornice Andrejem Možino in Gordano Živčec Kalan, kar ob polni delovni obremenitvi znaša med 8000 in 10.000 evrov bruto.

Že danes bo skupščinski svet ZZS oblikoval predlog višine plače, nato bo o tem predlogu odločala še skupščina zbornice. Neuradno naj bi bil predlog 8000 evrov bruto mesečno. Za 8000 evrov bruto naj bi se Čebašek-Travnikova in Marko Bitenc, predsednik skupščine zbornice,dogovorila pred dobrim tednom dni, čeprav noben od njiju tega ni želel potrditi.