Črna kronika

V vrečki za smeti našli ustreljenega, a živega mladega pitbula

N.J.
1. 4. 2014, 11.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mladega, komaj tri leta starega pitbula so našli v zavezani črni vrečki za smeti. Neznana oseba ga je s pištolo ustrelila v gobček, ob najdbi pa je bil kuža še živ.

Facebook

V začetku januarja so mislili, da bo pitbul, ki sliši na ime Buck, zagotovo poginil. Nek moški je opazil, da se črna vreča za smeti premika, ko jo je odvezal, pa je šokiran ugotovil, da je v njej komaj tri leta star kuža s hudo poškodovanim, prestreljenim gobčkom. Ko ga je izpustil iz vreče, je kuža napravil nekaj korakov, nato pa kolapsiral. Bil je močno poškodovan, dehidriran, podhranjen in podhlajen. Da je bil kuža ustreljen v gobček s pištolo, so potrdili tudi policisti iz Montgomery Countyja.  

Facebook

Ampak Buck si je opomogel. Veterinarji in člani društva za pomoč živalim so stopili skupaj in mu pomagali, da je popolnoma okreval, le oči ima tako poškodovane, da bo po vsej verjetnosti za vselej ostal slep. Buck je posal junak kampanje za boj proti mučenju živali.

Facebook

Reševalci so se obrnili na javnost, da bi čim prej zbrali sredstva, potrebna za zdravljenje Bucka. V zelo kratkem času se je na tekočem računu nabralo okoli 10 tisoč dolarjev, s čimer so Bucka lahko operirali. Ustanovili so tudi skupino na Facebooku za pomoč Bucku, ki pa ima veliko širši namen - osveščati o zlorabah živali in opozarjati, da je vsakdo dolžan prijaviti vsakršno zlorabo. Buck zdaj, čeprav ne vidi, normalno nadaljuje svoje življenje, veliko bolj srečen kot kadarkoli prej. Obiskuje šole, kjer ga učenci vselej velikodušno sprejmejo, znašel pa se je tudi že na nekaj naslovnicah.

Facebook