Ogromna škoda

FOTO: Pri Zdolškovih izbruhnil velik požar

Sašo Avramovič
21. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zagorelo je seno na skednju (nekdanjem hlevu), požar pa se je nato razširil še na stanovanjsko hišo in garažo. Materialna škoda je ogromna, od približno 20 do 25 tisoč evrov.

Gasilska enota Laško
Gasilci so rešili hišo, ki so jo že oblizovali plameni.

V Laškem je v nedeljo popoldne, bilo je nekaj minut pred 16. uro, izbruhnil obsežen požar. Zagorelo je v strnjenem naselju na Valentiničevi cesti, pri hiši družine Zdolšek, ki je v času izbruha požara sicer ni bilo doma.

Skedenj v celoti uničen

Zagorelo je seno na skednju (včasih je bil to hlev), v velikosti 4 x 3 metre, ogenj pa se je nato prek fasade razširil na stanovanjsko hišo (velikosti 10 x 6 metrov) in garažo (4 x 5 metrov), ki se nahajata v neposredni bližini skednja. Požar je dosegel ostrešje hiše in se prek tega prebil v notranjost objekta ter se razširil po podstrešju. Kot nam je sporočil poveljnik gasilske enote Laško in vodja intervencije Matej Špiler, je po zaslugi hitrega odziva gasilcev, kar 42 jih je posredovalo na kraju dogodka (15 iz PGD Laško, 15 iz PGD Rečica in 12 iz PGD Sedraž), osrednji del hiše ostal nepoškodovan, saj so požar v hiši lokalizirali že v podstrešnem delu, tako da niti ni prebil strehe objekta. Prav tako je bil požar na garažnem objektu lokaliziran že v ostrešnem delu, tako da je notranjost garaže z izjemo okna ostala nepoškodovana. Najslabše pa jo je odnesel skedenj, ki je v celoti uničen.

Gasilska enota Laško
Z ognjenimi zublji so se borili gasilci PGD Laško, Rečica in Sedraž.

Vzrok požara?

Vzrok požara še ni natančno znan, kaže pa, da je prišlo do napake na električni napeljavi. 

Kot so sporočili iz gasilske enote Laško, je bil požar na vseh treh objektih lokaliziran ob 16.25, posredovanje se je nadaljevalo s prekopavanjem posameznih žarišč, dokončno pa je bil požar pogašen ob 17.30. Včeraj dopoldne so celjski kriminalisti in policisti nadaljevali ogled kraja dogodka in zbiranje obvestil. Vzrok požara še ni natančno znan, kot nam je sporočila Milena Trbulin, tiskovna predstavnica celjske policijske uprave, pa naj bi po vsej verjetnosti prišlo do napake na električni napeljavi. Materialna škoda je ogromna, od približno 20 do 25 tisoč evrov, je dodala Trbulinova.

Gasilska enota Laško
Zagorelo je v nedeljo nekaj minut pred 16. uro.

Gasilska enota Laško
Skedenj je v celoti uničen.