Smrt na cesti

Grozljiva prometna nesreča: v trenutku izgubil tri svojce

uk
15. 2. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Srbija žaluje za 21-letno Dijano, 46-letno Etelko in 53-letnim Radovanom. Vsi trije so umrli le nekaj minut po tem, ko so obiskali Laza v bolnišnici.

Profimedia
Golf je zadel avto voznika, ki je vozil v nasprotno smer, a ta se je na srečo le lažje poškodoval (fotografija je simbolična.)

Laza Stanaćev je v ponedeljek iz bolnišnice v Kikindi pospremil svojo hčerko, ženo in brata in seveda ni niti pomislil, da jih bo videl zadnjič. Na poti domov so doživeli hudo prometno nesrečo, v kateri so umrli vsi trije. Trojica je Lazo v bolnišnici obiskala po tem, ko je prestal dokaj rutinsko operacijo.

Cesto je poznal

Radoslav je najverjetneje izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasproti vozeče vozilo.

Po informacijah srbskih medijev je Radovan vozil golf, ki je sicer last njegovega brata. Njegov sin je skrušen povedal, da je Radovan zelo dobro poznal cesto in da ne razume, kaj se je med vožnjo pravzaprav zgodilo. Policija sicer še ni razkrila uradnega poročila, a kot kaže, je na poti iz bolnišnice Radovan izgubil oblast nad vozilom in trčil v nasproti vozeči avtomobil znamke Toyota. V golfu so bili vsi trije takoj mrtvi, voznik toyote pa se je lažje poškodoval. Policijski vir je sporočil, da voznika toyote niso pridržali, torej je krivda očitno na strani voznika golfa, Radovana.

Precenjevanje

Nepopolna pozornost

Številne nesreče se zgodijo tako rekoč pred domačim pragom, ko se vozniku zmanjša pozornost, češ, saj je pravzaprav že čisto blizu doma.

Zelo pogosto se najhujše prometne nesreče zgodijo ravno na odsekih, ki jih vozniki dobro poznajo in so jih prevozili že neštetokrat. Prav zato se lahko nekoliko zmanjša pozornost, morda voznik precenjuje svoje sposobnosti ali zmožnosti avtomobila. In pogosto se dogaja, da vozniki na cestah, ki jih poznajo, vozijo hitreje kot sicer. Seveda so lahko nesreči botrovale vremenske razmere in tudi to, da Radovan ni bil lastnik avtomobila ter ga ni dobro poznal. Lahko pa je res prišlo le do nesrečnega spleta okoliščin. Prav zato strokovnjaki nenehno opozarjajo, da moramo biti na cesti vedno dovolj zbrani in predvsem prilagoditi hitrost.