Ogromna škoda

Ogenj pogoltnil Romanovo hišo

Sašo Avramovič
15. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V hiši, v kateri je sam živel Roman Gračner, je predvčerajšnjim okrog 16. ure izbruhnil obsežen požar. Materialna škoda je velika, za okrog 20 tisoč evrov naj bi je bilo.

PGD Jurklošter
Ognjeni zublji so izbruhnili v starejši hiši v velikosti 10 x 8 metrov.

Marijino vas, naselje v občini Laško, ki ima malo manj kot sto prebivalcev, so predvčerajšnjim popoldne, bilo je nekaj minut čez 16. uro, vznemirile sirene gasilskih vozil. Izbruhnil je obsežen požar v starejši stanovanjski hiši, v velikosti 10 x 8 metrov,  v kateri je po naših informacijah sam živel Roman Gračner, ki ga v trenutku izbruha ognjenih zubljev ni bilo doma. Odšel je dopoldne, še prej pa naj bi v peč naložil drva.

PGD Jurklošter
Z ognjenimi zublji so se borili gasilci PGD Jurklošter, Laško, Planina pri Sevnici in Dobje.

Ogenj opazila soseda

Ogenj je opazila soseda, ki živi le približno 30 metrov stran, in takoj zavrtela številko 112. »Na intervenciji je posredovalo 50 gasilcev iz PGD Jurklošter, Laško, Planina pri Sevnici in Dobje,« nam je povedal Janez Lesičar, vodja predvčerajšnje intervencije in poveljnik PGD Jurklošter, ter dodal: »Ko smo prišli na kraj dogodka, smo opazili, da je močno gorelo na podstrešju, strop pa se je že vdrl.« Kljub hitremu posredovanju je zgorel velik del hiše, pohištvo v njej, ostali so praktično le zidovi. Z ognjenimi zublji so se gasilci borili dolgo, intervencijo so, kot je dejal Lesičar, zaključili okrog 22. ure.

PGD Jurklošter
Sprva je prišlo do dimniškega požara, ta pa se je razširil na ostrešje.

Ugotovitve kriminalistov

Kraj dogodka so si včeraj zjutraj ogledali celjski kriminalisti; kot nam je pojasnil Peter Pungartnik s celjske policijske uprave, so ti ugotovili, da je prišlo do dimniškega požara, ki se je pozneje razširil na leseni del ostrešja. Materialna škoda je velika. »Okrog 20 tisoč evrov,« pravi Pungartnik. »Oseba, ki je živela v hiši, bo do nadaljnjega prebivala pri svojcih,« je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. Po vsej verjetnosti se bo, tako Lesičar, Roman za nekaj časa preselil v bratovo hišo, ki je prav tako v Marijini vasi.

PGD Jurklošter
Zagorelo je popoldne, nekaj minut čez četrto uro.