Kruta smrt

Umrl zaradi lulanja v posteljo

A.K.
8. 2. 2017, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Očim ga je kaznoval, ker se je polulal v posteljo.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

5-letnega fantka so našli mrtvega v kanalu v Aire-sur-la-Lys na severu Francije, po tem, ko naj bi ga očim kaznoval, ker je se je polulal v posteljo. Sredi noči ga je očim prisilil, da je moral teči nekaj kilometrov vzdolž kanala, oblečen le v kratke hlače in nogavice. Mirror poroča, da ga je očim spremljal na kolesu. Malčkovo truplo so kasneje našli v kanalu, potem ko je očim poklical klic v sili. Po prvih informacijah sodeč, naj bi umrl zaradi srčnega zastoja.

Francoski mediji poročajo, da je imel fantek hudo poškodbo glave in zlomljen nos. Obdukcija bo pokazala, ali je prišlo do poškodb v isti noči ali je to posledica prejšnjih zlorab. »Preiskava bo pokazala, ali je bil vzrok smrti padec, podhladitev ali zloraba otroka,« je dejal tiskovni predstavnik policije. 22-letno mamo in 30-letnega očima so aretirali zaradi suma, da sta odgovorna za dečkovo smrt. Eden izmed sosedov je dejal, da se je otrokova mati vselila v njihov kraj pred tremi meseci, a o njej niso vedeli nič, saj se je držala bolj zase. Z moškim, ki naj bi bil kriv za dečkovo smrt naj bi se poročila leta 2'015, mali Yanis pa je bil njun edinec.

Pretresena dečkova teta se je na Facebooku poslovila od svojega nečaka in odprla spletno stran, kjer zbira donacije za nečakov pogreb.