Je bil kriv alkohol?

Z avtomobilom zletel v 50 metrsko mišjedolsko globel

Sašo Avramovič
20. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pri vasici Mišji Dol je predvčerajšnjim popoldne prišlo do prometne nesreče. Petinpetdesetletni voznik je zletel s ceste v kar 50 metrov globoko globel. K sreči je utrpel le lažje poškodbe.

GRS Ljubljana
Na kraju dogodka so bili tudi štirje gorski reševalci GRS Ljubljana (fotografija je simbolična).

Mišji Dol je majhna vasica z okrog 40 prebivalci, spada pa pod občino Šmartno pri Litiji. Tja so se predvčerajšnjim popoldne, urini kazalci so kazali nekaj čez 17. uro, »ekspresno« pripeljali policisti, gasilci in reševalci, takoj za njimi pa še gorski reševalci. Razlog? Prometna nesreča.

Preblizu roba vozišča

Sprva so se sicer pojavile informacije, da je bilo v vozilu več oseb. Gorski reševalci so preiskali celoten teren, na koncu pa ugotovili oziroma prišli do zaključka, da je bil moški v avtomobilu sam. 

Voznik osebnega avtomobila Škoda Felicia, po naših neuradnih informacijah gre za 55-let starega možakarja, ki je po makadamski cesti vozil od vasi Mihelca proti Mišjemu Dolu, je, kot nam je pojasnila Maja Ciperle Adlešič, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave, vozil preblizu roba vozišča, nato pa zletel s ceste v kar 50 metrov globoko globel. »Posredovali so gasilci PGD Litija in PGD Kostrevnica, reševalci NMP ZD Litija in NMP ZD Trebnje, ki so v sodelovanju z gorskimi reševalci iz GRS Ljubljana z vrvno tehniko osebo rešili in jo prepeljali v bolnišnico Trbovlje,« je po dogodku poročala Uprava RS za zaščito in reševanje.

V vozilu je bil sam

Na kraju dogodka so bili štirje gorski reševalci GRS Ljubljana, med njimi tudi Jože Celestina, vodja predvčerajšnje intervencije. »Sprva so se sicer pojavile informacije, da je bilo v vozilu več oseb. Preiskali smo celoten teren, na koncu pa ugotovili oziroma prišli do zaključka, da je bil moški v avtomobilu sam,« nam je pojasnil Celestina in dodal, da je bila reševalna akcija srednje zahtevna.

Utrpel lažje poškodbe

Po naših neuradnih informacijah je bil 55-letni voznik pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je sicer zavrnil.

K sreči je petinpetdesetletni možakar v predvčerajšnji nesreči utrpel le lažje poškodbe. Natančen vzrok dogodka še ni znan, res pa je, da je bila v tistem času makadamska cesta zelo poledenela. Neuradno smo tudi izvedeli, da je možakar vozil pod vplivom alkohola, a je preizkus alkoholiziranosti zavrnil. Avtomobil je bil sicer registriran, vseeno pa ga je, kot nam je še pojasnila Ciperle Adlešičeva, možakar vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.