Albanski džihadist

Na Dunaju preprečili teroristični napad

G.G.
20. 1. 2017, 19.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pripadniki posebnih enot avstrijske policije Kobra so prijeli 18-letnega islamističnega skrajneža iz Albanije, ki je na Dunaju nameraval izvesti teroristični napad.

Profimedia
"Kobra" na delu (Fotografija je simbolična).

Tuje obveščevalne službe so obvestile avstrijsko policijo o nevarnem džihadistu alabanske narodnosti, ki naj bi po njihovem vedenju med 15. in 30. januarjem pripravljal bombni napad na različnih lokacijah na Dunaju.

Danes se je albanski državljan, ki naj bi bil simpatizer teroristične organizacije Islamska država, iz Nemčije odpravil na pot proti Dunaju, kjer je imel sicer stalno prebivališče. Avstrijski obveščevalci in policisti so ga vseskozi spremljali in nadzirali. Pustili so ga, da je prispel na Dunaj, okoli 18. ure pa so ga aretirali v stanovanju v ulici Quellenstrasse v dunajski četrti Favoriten.

Tiskovni predstavnik policije Thomas Keiblinger je dejal, da je policija izdala opozorilo, naj ljudje na množičnih mestih pozorno spremljajo dogajanje in v primeru opaženega zapuščenega predmeta takoj pokličejo policijo. Prav tako je poostrila nadzor in število policistov na ulicah.