Padla v reko?

V iskanje 15-letne Barbare vključena tudi Interpol in Europol

G.G.
17. 1. 2017, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Starši pogrešane 15-letne Barbare Vitez iz Sente v Vojvodini poskušajo storiti vse, da bi našli hčer. Policija naj bi v iskanje vključila Interpol in Europol.

Policijska postaja Senta
15-letno Barbaro iščejo od 25. novembra.

Najbolj verjetno, da je Barbari 25. novembra lani na mostu spodrsnilo in je padla v ledeno mrzlo reko Tiso. To so policiji povedali tudi njeni prijatelji, čeprav samega padca niso dobro videli.

Ker pa potapljači niso našli njenega trupla, reka ga ni naplavila niti po dveh mesecih, so njeni starši prepričani, da Barbara ni padla v reko. Kaj bi se torej lahko zgodilo? Ugrabitev, je pred dnevi za srbske časnike ugibal oče pogrešane. K temu mišljenju ga napeljuje tudi pismo, ki ga je prejel nekaj tednov po tragičnem dogodku. V anonimnem pismu stoji, da so Barbari na zabavi v pijačo primešali neko omamno sredstvo, da so jo potem odpeljali na most, kjer so jo trpinčili in porinili čez rob v reko. Oče meni, da gre za zavajanje in da so njegovo hčer ugrabili.

Po pisanju Blica sta se včeraj oče in mati izginule najstnice oglasila tudi na policiji v Novem Sadu. Direktor policije jim je zagotovil, da preiskava poteka in da bodo vključili tudi Interpol in Europol.