Presenečenje

Pri Lani na obisku maskoti hokejskega kluba

Gabrijel Toplak
17. 1. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za obisk predstavnice hokejskega kluba Florida Panthers ter dveh klubskih maskot – panterja in miši – je poskrbela bolnišnica.

osebni arhiv
Predstavnica hokejskega kluba in klubski maskoti na obisku pri Lani.

Okrevanje osemletne Lane Beranič iz Maribora, ki je uspešno prestala operacijo stopal v medicinskem centru na Floridi v ZDA, poteka dobro, je za Svet24 sporočil njen oče Marjan.

»V bolnišnici se vsak dan nekaj dogaja. Tukaj namreč veliko delajo na tem, da zabavajo otroke.« 

»Z Lano sem 24 ur na dan. Le njeno sestro Tamaro vsako večer odpeljem z avtomobilom v najino stanovanje, ki je kakšnih 15 minut oddaljeno od bolnišnice. V bolniški sobi vsi namreč nimamo prostora za spanje,« je razložil Marjan Beranič. Dr. Dror Paley, ki se že trideset let ukvarja s fibularno hemimelijo in je uspešno operiral že več kot 200 takšnih otrok, mlado pacientko pregleda vsaki drugi dan. In četudi je onkraj velike luže z njima odšla še Lanina sestra Tamara, ki edina obvlada angleški jezik, Marjan pravi, da se je Lana že naučila nekaj angleških besed.

Obisk jo je razveselil

Pred dnevi je bila mlada Mariborčanka v bolniški sobi deležna prav posebnega obiska. Med okrevanjem so ji z obiskom pričarale nasmeh na obraz predstavnica ameriškega hokejskega kluba Florida Panthers ter dve klubski maskoti – panter in miš. »Obisk teh maskot je organizirala bolnišnica. Tukaj se namreč vsak dan nekaj dogaja. Veliko delajo na tem, da zabavajo otroke. In Lana je bila tega obiska izredno vesela,« je dejal Beranič.

Poseg dr. Drora Paleyja, sicer rojenega v Tel Avivu, je bil zahteven. Lana je bila kar deset ur pod anestezijo, operacija pa je trajala 11 ur.

Kdaj domov?

In kaj po zahtevni operaciji še čaka Lano? Po očetovih besedah v glavnem to, da jo odpustijo iz bolnišnice. »Lana sicer res še ne sme hoditi. Tako bo vsaj naslednjih pet tednov. V tem času ne sme stopiti na noge, zato sploh ne moremo določiti datuma vrnitve. Ta je bil predviden za 5. februar, ampak do tega skoraj zagotovo ne bo prišlo. Prej bi rekel, da se bomo vrnili v Slovenijo konec februarja,« je povedal Lanin oče in dodal, da je vreme na Floridi prijetno; vsak dan je okrog 25 stopinj Celzija, a je ozračje zelo vlažno (kar 80 odstotkov), zaradi česar je vroče. »Smo kot čigumiji,« je zaključil Beranič.