Grozljivo pismo

Staršema sporočili: "Barbaro so omamili, trpinčili in z mostu vrgli v reko"

M.K.
18. 12. 2016, 15.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Po treh tednih odkar je 15-letna Barbara Vitez padla z mostu v reko Tiso, še vedno niso našli trupla nesrečne dijakinje prvega letnika ekonomsko-trgovske šole v Senti.

Policijska postaja Senta
15-letno Barbaro iščejo od 25. novembra.

Kljub obsežni preiskavi policije in reševalcev, ki vse odtlej preiskujejo reko in njene bregove, trupla nesrečnega dekleta še vedno niso našli.

Barbarini starši vse bolj dvomijo v to, da naj bi šlo za nesrečo. Njihovi hčerki, ki je bila na mostu z več svojimi prijatelji, je spodrsnilo in je padla v deročo reko, navaja uradni  zapisnik. Dvome dekličinih staršev je zdaj še okrepilo anonimno pismo, ki so ga prejeli na domači naslov, piše srbski Blic.

"Takoj ko sva pismo prebrala, sva ga odnesla na policijo, vendar doslej še nisva dobila nobene povratne informacije," je povedal Barabrin oče Endre Vitez.

Oče je povedal, da je po njegovih informacijah Barbara tistega večera odšla z več prijateljicami in prijatelji na praznovanje rojstnega dne v eno od tamkajšnjih picerij. Po neuradnih izsledkih preiskave, je iz picerije odšla približno ob 22. uri in se zatem s prijatelji odpravila na most.

"Barbaro so alkoholiki zelo odbijali, sama nikoli ni pila niti kadila. Ne moreva razumeti, zakaj je zapustila rojstnodnevno zabavo in se odpravila na most, saj se je vedno bala višine. Še na podstrešje se ni upala povzpeti. V anonimnem pismu še piše, da so ji na zabavi v pijačo primešali neko omamno sredstvo, da so jo potem odpeljali na most, kjer so jo trpinčili in porinili čez rob v reko," je povedal Endre Vitez

Barbarina mama Melinda v solzah zatrjuje, da ji materinski instinkt govori, da je Barbara živa in da je nekje skrita. Zato tudi po vsem tem času ne morejo najti njenega trupla v reki. "Barbara se je zelo veselila letošnjega božiča in novega leta. Nameravala sva jo obdarovati z novo jelko in pametnim televizorjem," je v solzah za Blic še dodala dekličina mama.