Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Nakradel novoletno zalogo alkohola

ss
16. 1. 2017, 20.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Moški je kradel okoli novega leta, pijačo pa skrival pod oblačila in jo iznašal iz trgovin.

10. Novomeška policista sta pri železniški postaji opazila štiri neznance, ki so prenašali večje škatle, ko pa so opazili policista, so škatle odvrgli v bližnji zabojnik. Kasneje je bilo ugotovljeno, da so osumljenci iz tovornega vagona ukradli zaboje z lesnimi briketi. Sledi kazenska ovadba.

9. Celjski policisti so obravnavali poskus vloma v bankomat. Neznanemu storilcu se sicer do cekinov ni uspelo dokopati, je pa z rovarjenjem vseeno povzročil za okrog tisoč evrov škode.

8. V Podkraju pri Mežici je v celoti zgorel čebelnjak z dvema panjema čebel. Lastnik škodo ocenjuje na okrog 4000 evrov, policisti pa okoliščine dogodka še preverjajo.

7. V Mozirju je neznanec vlomil v gostinski lokal in ukradel več različnega žganja.

6. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

5. Na Ravnah na Koroškem so policisti obravnavali vlom v prostore smučarskega servisa. Lastnik pogreša menjalni denar, dve bundi, štiri pare smučarskih čevljev ter še nekaj druge smučarske opreme, predvsem oblačil.

V Dekanih je neznani storilec uničeval različne predmete v treh avtomobilih, ki so jih lastniki pustili odklenjene.

4. V eni od novogoriških igralnic se je »snelo« državljanu Francije. Moški je kričal oziroma se neprimerno vedel do zaposlenih, da so morali posredovati varnostniki, dokončno pa so tujca pomirili modri angeli, ki so mu zaradi kaljenja javnega reda in miru spisali plačilni nalog.

3. V Dekanih je neznani storilec uničil različne predmete v treh avtomobilih, ki so jih lastniki pustili odklenjene. V prvem primeru je raztrgal vozniško dovoljenje, v drugem s cigareto ožgal sedeže, v tretjem pa uničil potni list in zlomil nekaj zgoščenk.

2. Kranjski policisti so na Kokrici obravnavali domačina, ki jim v rutinski kontroli prometa ni ustavil. Najprej je bežal z avtom, potem pa neuspešno še peš. Razlog? Vožnja pod vplivom žlahtne kapljice – a možakar je kljub vsemu napihal (0,20 mg/l) v mejah dovoljenega (0,24 mg/l). Zaradi kršitev prometnih predpisov in predpisov o javnem redu so policisti vozniku izrekli globo v višini 953,83 evra.

1. Jeseniški policisti so kazensko ovadili domačina, osumljenega več tatvin alkoholnih pijač iz trgovin na območju Žirovnice in Begunj. Moški je kradel okoli novega leta, pijačo pa skrival pod oblačila in jo iznašal iz trgovin.