Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Možakar s Pečice kradel na avtobusu

ss
19. 12. 2016, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Enaintridesetletnik je na avtobusu iz kasete s kovanci ukradel 70 evrov.

10. Iz počitniške hišice v Šmarjeških Toplicah so tatovi ukradli orodje in plinski štedilnik. Lastnik je oškodovan za okrog 700 evrov.

9. V Novi Gorici je neznani storilec prerezal žičnato ograjo in vstopil na gradbišče, kjer je porušil manjši opečni zid in prerezal napajalni kabel na mešalcu za beton. Škode je za okrog 150 evrov.

8. Na Poljski poti v Lescah je bilo vlomljeno v več vrtnih lop. Storilci so kradli predvsem orodje, izginil pa je tudi daljnogled.

7. Na območju Rogaške Slatine, ob meji s Hrvaško, so policisti obravnavali poškodovanje postavljenih »tehničnih ovir«.

V Tekačevem so policisti obravnavali krivolov.

6. V Tekačevem je neznani storilec ob cesti nastavil kovinsko past za živali. Policisti zadevo obravnavajo kot krivolov.

5. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

4. V Grgarskih Ravnah pri Novi Gorici je nekdos petardo uničil poštni nabiralnik.

Romun, ki je v kombiju, registriranem za osem potnikov, prevažal 20 ljudi, je moral plačati 520 evrov globe.

3. Celjski policisti so na avtocestnem počivališču Lopata kontrolirali romunskega voznika kombija znamke Mercedes Sprinter. Vozilo je registrirano za prevoz osmih potnikov, a poleg voznika jih je bilo v kombiju še dvajset. Voznika je doletela globa v višini 520 evrov, višek potnikov pa si je moral poiskati drugi prevoz.

2. Ljubljanski policisti so med hišno preiskavo pri 25-letniku našli dva prostora, namenjena gojenju marihuane, vendar so bili lonci prazni. Osumljencu so tako zasegli le 30 gramov »trave« in devet večjih petard rdeče barve. Za promet z mamili bo mladenič prejel kazensko ovadbo, zaradi petard pa sledi prekrškovni postopek.

1. Celjski policisti so kazensko ovadili 31-letnika iz Pečice, ki je vstopil na avtobus in iz kasete s kovanci ukradel 70 evrov.