Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Pri Hrvatih pustil dokumente in zbežal

ss
5. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Med begom trčil v policijsko vozilo. (Fotografija je simbolična)

10. Policisti so kazensko ovadili 17-letnika iz okolice Ormoža, ki je vlomil v prostore ptujskega podjetja in ukradel črno motorno kolo znamke Kawasaki ZZR 1400, letnik 2007, vredno okrog 10.000 evrov, ter ga skril pri znancu iz Velike Nedelje.

9. V Portorožu je nekdo vlomil v trgovino in iz nje ukradel za več tisoč evrov potapljaške opreme.

8. Pomurski policisti so zasegli bankovec vrednosti 100 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

Pomurski policisti so obravnavali tatvino mesa.

7. Ljubljanski policisti so bili obveščeni o drzni tatvini iz stanovanja na Trpinčevi ulici. Ugotovljeno je bilo, da je oškodovanka v stanovanje spustila neznanko, ki je prodajala hlače in kreme. Oškodovanka je v prisotnosti neznanke v spalnico odnesla večjo vsoto denarja in ga položila na posteljo, prodajalka pa je nato prosila, ali gre lahko na stranišče, ki se nahaja nasproti spalnice. Ko se je neznanka olajšala, je brez besed odšla, oškodovanka pa je šele čez čas ugotovila, da je bila okradena.

6. V Dolini pri Lendavi so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo in tatvino mesa iz zamrzovalnika.

5. Na mejnem prehodu Obrežje so policisti 34-letnemu Bolgaru, vozniku tovornega vozila, zasegli avtodom, ki ga je prevažal na priklopniku, saj je bilo ugotovljeno, da je bil ukraden v Franciji.

4. V Jagnjenici pri Laškem je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo, dragocenosti pa se ni uspel polastiti, saj ga je pregnal pes. Je pa nepridiprav lastnikom povzročil škodo z naviranjem vrat.

3. V Kopru je nekdo vlomil v avtopralnico ter se polastil računalniške tablice in wi-fi pretvornika, iz dveh avtomatov za tople napitke pa je izbezal še 330 evrov. Skupna škoda je ocenjena na okrog 900 evrov.

2. Štajerski policisti so obravnavali mladoletnika, ki je na Ptuju z zračno puško streljal na mimoidoče.

1. Primorski policisti so po 22 kilometrih lova ujeli 34-letnega Izolana, ki je v Slovenijo vstopil na mejnem prehodu Sečovlje, in sicer brez opravljene kontrole. Možakar je zbežal že hrvaškim mejnim policistom, saj je pri njih pustil dokumente in pohodil plin. Med begom je 34-letnik trčil v policijsko vozilo, vozil pa je audi A6, ukraden na Hrvaškem. Junak bo ovaden za veliko tatvino, nevarno vožnjo in poskus preprečitve uradnega dejanja.