Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Lopov otroku ukradel sani

ss
12. 12. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Malček ostal brez sani, starši brez pijače. (Fotografija je simbolična)

10. Kranjski policisti so kazensko ovadili domačina, ki je na bencinskem servisu ukradel gorivo. Možakar je pred modrimi angeli najprej bežal z avtom, nato pa še peš. Kranjčan je bil v preteklosti že obravnavan zaradi premoženjskih deliktov.

9. V Žalcu je neznanec vlomil v lesen zabojnik pred trgovino in ukradel štiri traktorske kardane.

8. Ljubljanski policisti so prijeli 40-letno državljanko BiH, ki je skupaj z neznano storilko unovčevala ponarejene bankovce v vrednosti 50 evrov. Dami sta na različnih stojnicah po trgovskih centrih kupovali najrazličnejše izdelke manjših vrednosti in jih plačevali s ponaredki, nazaj pa sta kajpak dobili pristne bankovce oškodovancev. Štiridesetletnico je preiskovalni sodnik poslal v pripor, v preteklosti pa je bila že obsojena za premoženjska kazniva dejanja.

7. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. V Šmartnem na Pohorju je nekdo iz nezaklenjene in nenaseljene večstanovanjske hiše ukradel za okrog 10.000 evrov vodovodnega materiala.

5. Na Mostu na Soči je neznani storilec vlomil v prostore župnišča in po navedbah goriških policistov ukradel »več kovancev«.

4. Bovški policisti so kazensko ovadili 23-letnega Italijana, ki je na širšem območju vasi Robidišče lovil različne vrste ptic, in sicer s pomočjo mrež in drugih pasti. Policisti so mladeniču zasegli 36 različnih zaščitenih ptic pevk, preiskavo pa nadaljujejo v smeri morebitne vpletenosti drugih oseb glede nezakonite preprodaje zaščitenih ptic v Italijo.

V Šiški v Ljubljani je neznanec čevljarju ukradel nekaj deset evrov.

3. Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali tatvino denarja. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vstopil k čevljarju, ko je ta v zadnjih prostorih popravljal čevlje, in iz blagajne ukradel nekaj deset evrov.

2. Celjski policisti so na Ulici bratov Vošnjakov obravnavali drzno tatvino; medtem ko je voznica pomagala starejši sopotnici iz avta, jima je neznani storilec iz vozila ukradel ženski torbici in pobegnil proti bližnjim stanovanjskim blokom.

1. Na Kardeljevem trgu v Velenju je neznanec vlomil v kletne prostore stanovanjskega bloka in iz ene od kleti ukradel otroške sani in manjšo količino različnih pijač.