Carrie Fisher

VIDEO: Poslovila se je princesa Leia iz Vojne zvezd

S.R.
27. 12. 2016, 19.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

60-letna igralka Carrie Fisher, ki je zaslovela z vlogo princese Leie Organa v originalni trilogiji Vojne zvezd, je umrla za posledicami srčnega napada.

Profimedia
Princesa Leia (Carrie Fisher) ob Luku Skywalkerju (Mark Hamill) in Hanu Solu (Harrison Ford).
Nastopila je filmih Shampoo (1975), ki ga podpisuje Hal Ashby, The Blues Brothers (1980) v režiji Johna Landisa, Hannah in njeni sestri (1986) režiserja Woodyja Allena, Neznosni sosedje (1989) v režiji Joeja Danteja ter Ko je Harry srečal Sally (1989), ki ga podpisuje Rob Reiner.

Izjavo za javnost je v imenu njene hčerke Billie Lourd podal tiskovni predstavnik družine Simon Halls. V njej je navedel: »Billie Lourd z globoko žalostjo potrjuje, da se je ob 8.55 zjutraj poslovila njena ljubljena mati Carrie Fischer. Ljubil jo je ves svet in močno jo bomo pogrešali. Naša družina se vam zahvaljuje za vaše misli in molitve.«

Carrie je v petek med poletom iz Londona v Los Angeles doživela srčni napad. Oživljali so jo že med letom, nato pa so jo takoj po pristanku prepeljali v bolnišnico na zdravljenje, kjer je tudi umrla.

Legendarna igralka, hčerka hollywoodske igralke Debbie Reynolds in pop zvezdnika Eddija Fisherja, se je rodila 21. oktobra 1956 na Beverly Hillsu v Kaliforniji. Prvo vlogo je leta 1975 odigrala v filmu Shampoo. Komaj 19-letna je prvič nastopila v trilogiji Vojne zvezd, v svojih zadnjih spominih pa je podrobno opisala snemanje te trilogije in tudi svoj odnos s soigralcem.

Profimedia
Zaslovela je z vlogo princese Leie v Vojni zvezd.