Skrivnostna bolezen

VIDEO: Umrla najstnica, ki je življenje preživela v plastični posodi

S.R.
27. 12. 2016, 17.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na božični dan je umrla Rahma Haruna, najstnica, ki je zaradi skrivnostne bolezni celotno življenje preživela v plastični posodi.

Profimedia
Rahmi je v veliko pomoč njena družina, za katero pravi, da ji nudi vse, kar potrebuje.

Zaradi skrivnostne bolezni se je njeno telo že takoj po rojstvu prenehalo razvijati, čeprav ji je glava z leti rasla povsem normalno. 

19-letna Rahma Haruna je že ob rojstvu zbolela za neznano boleznijo, zaradi katere je njeno telo zastalo v razvoju, medtem ko je njena glava zrasla do normalne velikosti. Rodila se je v vasi Lahadin Makole na severu Nigerije, ob rojstvu pa je bila videti kot povsem normalen in zdrav dojenček. Večino svojega življenja je preživela v majhni plastični posodi, ki ji je pomagala, da je glavo lahko držala v pokončnem položaju.

Rahma je celotno življenje preživela v bolečinah, vendar ji to ni preprečilo, da bi sanjala o svoji prihodnosti, kljub svojim fizičnim omejitvam pa je s svojo družino živela razmeroma srečno življenje. V enem od intervjujev je izjavila, da bi nekega dne rada postala lastnica špecerije.

Svetovno slavo je požela, ko je fotograf Sani Maikatanga na spletu objavil fotografijo, kako jo njen 10-letni brat naokoli prenaša v zdaj že znameniti plastični posodi. Sani je zdaj na instagramu sporočil, da se je Rahma dokončno poslovila.