Predbožična mora

Očividka: Kriki, beg in ljudje pod kolesi

T.L.
19. 12. 2016, 23.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija je včeraj nekaj po 23. uri sporočila, da preiskujejo sumljiv predmet na eni od ulic v bližini večerne tragedije. Na srečo je šlo za lažen alarm.

Reuters

Nemčija žaluje. Letošnje božične praznike je zaznamoval tragični dogodek na trgu Breitschedplatz, v katerem je umrlo najmanj devet ljudi, okoli 50 pa jih je ranjenih. 

Zaradi napada v Berlinu so okrepili varnostne razmere tudi na Češkem.

Poziv Slovencem v Berlinu

Zaenkrat ni informacij, da bi bili v tragičnem dogodku udeleženi slovenski državljani. Na ministrstvu za zunanje zadeve Slovencem v Berlinu svetujejo, naj se za pomoč obrnejo na naše veleposlaništvo na dežurno številko 004915228155151.

Kriki, beg in ljudje pod kolesi

Medtem pa v javnost prihajajo izjave ljudi, ki so se znašli na sejmu v trenutkih groze. Shandana Durrani je za CNN povedala: "Ljudje so kričali, iz rok odvrgli vse, kar so nosili in bežali pred tovornjakom. Vse se je dogajalo zelo hitro in zelo intenzivno. Nismo vedeli, kaj se dogaja, tovornjak je nenadoma skrenil proti množiči ljudi. Videla sem ga, ko je vozil po sejemskem prostoru in povozil nekaj ljudi, ki so končali po kolesi. Situacija je bila čisto nora, ampak policija je prišla hitro in umaknila ljudi s sejmskega prostora."

V trenutkih, ko je tovorno vozilo končno obstalo na mestu, so ljudje jokali in v šoku opazovali grozljive poškodbe ranjenih. 

Reuters