33 smrtnih žrtev

Po požaru na zabavi: "Pričakujemo najhujše in upamo na najboljše"

G.G./STA
5. 12. 2016, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Iskanje trupel in zoglenelih ostankov na pogorišču zabave v skladišču v ameriškem Oaklandu se nadaljuje že tretji dan. Požar na rave zabavi je izbruhnil okoli polnoči v noči s petka na soboto po lokalnem času, obvladali pa so ga proti jutru. Po zadnjih podatkih je umrlo 33 ljudi.

Profimedia
Preiskava požara še poteka.

Do zdaj so preiskali polovico pogorele stavbe ter potrdili 33 smrtnih žrtev. Koliko smrtnih žrtev je še mogoče pričakovati, oblasti ne vedo. "Pričakujemo najhujše in upamo na najboljše," je povedal predstavnik lokalne policije Ray Kelly. Iskalna operacija bo najverjetneje trajala več dni.

Požar je izbruhnil v dvonadstropni stavbi, ki je gostila studie, v katerih so živeli in ustvarjali umetniki. Na zabavi je bilo po neuradnih navedbah med 50 in 100 ljudi.

Identificirali osem žrtev

Preiskovalci so z namenom pospešiti identifikacijo trupel sorodnike zaprosili, da zagotovijo vzorce DNK in jim v analizo prinesejo glavnike in zobne ščetke. Do zdaj so identificirali osem žrtev, in sicer na podlagi prstnih odtisov. Šlo je za osebe, stare med 17 in 35 let.

Nekateri obiskovalci so bili iz Evrope, drugi iz Azije, mestne oblasti pa sodelujejo z ameriškim zunanjim ministrstvom, da se povežejo s tujimi vladami.

Medtem so preživeli v nedeljo poročali o grozoviti hitrosti, s katero se je požar širil. Eden izmed udeležencev zabave je povedal, da so ljudje sprva menili, da dim prihaja iz naprave za ustvarjanje megle.