Umorjena

Starša obsojena, 5-letne Fione niso nikoli našli

G.G.
26. 11. 2016, 11.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Francosko sodišče je 29-letno Cecile Bourgeon in 35-letnega Berkaneja Makhloufa obsodilo na zaporni kazni. Zakaj? Do smrti sta pretepla petletno hčerko Fiono.

Profimedia
Cecile Bourgeon jo je odnesla s petimi leti zaporne kazni.

Makhloufu, očimu žrtve, so prisodili 20 let kehe, saj so ga spoznali za krivega za smrt Fione. Njegovi partnerki Cecile so »pogledali skozi prste« in jo obsodili na petletno zaporno kazen. Ocenili so namreč, da ni neposredno sodelovala pri brutalnem pretepu hčerke. Očitali pa so ji, da hčerki ni pomagala in da si je izmislila zgodo o njenem izginotju v parku v Clermont-Ferrandu 12. maja 2013.

Tožilstvo je sicer zahtevalo 30 let zapora za oba obtožena.

Oba sta na sodišču zanikala krivdo, a sta jo posredno priznala že med policijskim zaslišanjem, kjer sta sum vzbudila tudi s protislovnimi pričevanji.

Cecile je najprej dejala, da se je deklica izgubila v parku. Na zaslišanju pa je Maklouf, ki je imel težave z odvisnostjo od drog, dejal, da se je deklica zadušila v svojem bruhanju medtem ko sta on in Cecile še spala. Zagrabila naj bi ju panika in deklico skrila v parku. Kje, se ne spomni, saj so mu droge in pijača oslabile spomin.

Nato se je zlomila še Cecile. Priznala je, da jo je med njunim popivanjem Maklouf pretepel do smrti, nato pa sta jo skupaj zagrebla v parku. Tudi ona se zaradi delirija ni mogla spomniti, kje sta jo skrila. Policisti so prečesali vse kotičke v parku, a Fione do danes niso našli.