Kaj so o dogajanju povedali sosedje

Ob prijavi dobila aroganten odgovor policista

žk, tl
16. 11. 2016, 08.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ogorčenje hrvaške javnosti je ob šokantnem odkritju trupla v stanovanju toliko večje, ker so sosedi večkrat opozarjali, da se v stanovanju Adele Novak dogaja nekaj čudnega.

STA
Policisti prve prijave niso vzeli resno.

Adelo so ves čas vse institucije v svojih evidencah vodile kot živo.

Nejevera in šok spremljata novico, ki v teh dneh odmeva v hrvaški javnosti, da so v zagrebškem stanovanju našli truplo Adele Novak in da je njen sin Tibor več let prikrival njeno smrt. 

V torek smo objavili Tiborjevo stran zgodbe, njegovo izpoved, kaj ga je pripeljalo do tega nerazumnega dogodka. Svojo plat zgodbe pa so predstavili tudi sosedje, ki niso bili slepi in gluhi ob nenavadnem dogajanju v stanovanju Novakovih.  

Gluha policijska ušesa

Ogorčenje hrvaške javnosti je ob šokantnem odkritju toliko večje, ker so sosedi večkrat opozarjali, da se v stanovanju Adele Novak dogaja nekaj čudnega. Pred dvema letoma je ena od sosed odšla na policijo in podala prijavo, a so jo odpravili z besedami: »Ste članica družine? Niste? Kako se vas potem to tiče?« Kljub neprijaznim besedam se soseda ni dala odgnati in po štirih letih so ji policisti končno prisluhnili ter vstopili v stanovanje.

Soseda sta povedala, da so smrad iz stanovanja pripisali potepuškim mačkam.

Sinovi izgovori

Adelo so sosedje opisali kot toplo in prijazno osebo, ki je pred štirimi leti nenadoma izginila. Povedali so, da so takrat zaznali močan moteč vonj, a so ga pripisali iztrebkom mačk, ki jih v sosedstvu kar mrgoli. V stanovanje je večkrat prihajal sin pokojnice in številni sosedje so ga povprašali, kaj se dogaja z njegovo mamo. Kot so za hrvaške medije povedali sosedi, naj bi se jih sin izogibal, na vprašanja o mami pa odgovarjal na hitro in zmedeno. Izgovarjal se je, da je mama v domu za ostarele. Ko je ena od sosed odšla v dom, da bi Adelo obiskala, je tam seveda ni našla, sin Tibor pa se je izgovoril, češ da je odšla na obisk v napačen dom.

Motiv neznan

Motiv za sinova dejanja ostaja neznan. Preiskava je pokazala, da ni imel pooblastil za dostop do računa, na katerega je vsa štiri leta prihajala pokojnina. Zapadle račune je moral tako poravnati iz lastnega žepa, saj so v stanovanju večkrat odklopili elektriko. Zanimivo je, da sosedje tudi sina Tiborja opisujejo kot izjemno ljubeznivega človeka.