Smrt pri Sežani

Zakaj je umrl Valter?

Sašo Avramovič
9. 11. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

V ponedeljek zjutraj je domačin v Šepuljah ob zapuščenem avtomobilu našel negibnega moškega. Izvedeli smo, da je pokojni 58-letni Valter Avsec iz Dobravelj.

Profimedia
Truplo so odpeljali na obdukcijo.

Šepulje so gručasto naselje na Krasu, ki spada pod občino Sežana. Leži med Križem in Tomajem, ob cesti, ki se v Križu odcepi proti Dobravljam. V ponedeljek zjutraj nekaj pred osmo uro je v tem naselju, ki ima malo več kot sto prebivalcev, domačin pri hiši na naslovu Šepulje 26 naletel na šokanten prizor.

Le potrdil smrt možakarja

Je poškodbe dobil ob padcu ali mu jih je zadal kdo drug?

Pri zapuščenem osebnem avtomobilu je opazil negibnega moškega in takoj zavrtel številko 113. Poleg policistov in kriminalistov so na kraj dogodka prišli tudi reševalci, a je zdravnik žal lahko le potrdil smrt možakarja. »Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je mrtev oseminpetdesetletni moški z okolice Sežane. Policisti intenzivno zbirajo obvestila,« je kmalu po dogodku sporočila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Truplo na obdukcijo

Včeraj smo na kraju dogodka izvedeli, da je pokojni oseminpetdesetletnik Valter Avsec, ki se je velikokrat zadrževal v Šepuljah, živel pa je v sosednji vasi Dobravlje. Kaj natančno je bilo krivo za njegovo smrt, še ni znano. Veliko domačinov Šepulj sicer meni, da se je smrtno ranil po padcu, a sumljive naj bi bile predvsem poškodbe na glavi, zato so truplo nesrečnika tudi prepeljali na obdukcijo na Inštitut za sodno medicino v Ljubljani. Po obdukciji bo namreč znano, ali je poškodbe dobil ob padcu ali mu jih je zadal kdo drug, torej ali je morebiti šlo za nasilno smrt.

Hudo bolan Pred leti je bil hudo bolan, dlje časa je bil v bolnišnici.

Pred leti zelo bolan

Včeraj smo se v Šepuljah pogovarjali z domačini, ki so poznali pokojnega. Eden od njih nam je povedal, da je bil Avsec, ki je v Dobravljah živel sam, pred leti hudo bolan in dlje časa v šempetrski bolnišnici. »Večkrat je iz Dobravelj prišel v Šepulje. Zelo rad je hodil peš naokoli. Včasih se je peš odpravil tudi v sedem kilometrov oddaljeno Sežano,« nam je povedal drugi domačin in dodal, da je bil pokojni sicer prijazen, rad je nabiral gobe, rad se je s prijatelji tudi poveselil ob kakšnem kozarčku.