Predor Markovec

Voznika tovornjaka bodo kazensko ovadili

M.K.
17. 10. 2016, 13.49
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Koprski policisti bodo po zaključeni preiskavi kazensko ovadili voznika tovornega vozila, ki je 10. oktobra povzročil prometno nesrečo v predoru Markovec

Dars
Tovornjak z dvignjenim kesonom je zadel ventilator in potrgal električno napeljavo, zaradi česar je v predoru ugasnila razsvetljava in signalizacija.

Koprski policisti so na podlagi zbranih obvestil od voznika in prič prometne nesreče, analize zaseženih video posnetkov nadzornih kamer, pregledu tovornega vozila ter sistema delovanja prekucnika, ugotovili znake kaznivega dejanja ogrožanje javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom (po 326. členu KZ-1).

O sumu so obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kopru, ki usmerja preiskavo kaznivega dejanja. Po zaključku preiskave bo na ODT v Kopru podana kazenska ovadba za voznika tovornega vozila, saj je z opisanim dejanjem iz malomarnosti povzročil nevarnost za življenje ljudi in premoženje.

Kot smo poročali, je 10. oktobra v predoru Markovec 40-letni voznik tovornega vozila s priklopnik prekucnikom iz Postojne povzročil prometno nesrečo. Do prometne nesreče je prišlo zaradi dviga prekucnika, ki je zatem poškodoval inštalacijo v predoru ter dva ventilatorja, od katerih je eden padel v tovorni del priklopnika, drugi pa na vozišče. Pri tem je nastala velika materialna škoda, ogroženo pa so bila tudi življenja in varnost ljudi. Da ni prišlo do tragičnih posledic, je moč pripisati prisebni reakciji voznikov, ki so vozili za tovornim vozilom.