Razkrito

Sramota: olimpijec skušal na Krku posiliti 16-letnico

R.T.
7. 10. 2016, 21.27
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Peter Seisenbacher: od športnega junaka do spolnega napadalca mladoletnic.

Arhiv Svet24
Treniral je dekleta in jih tudi zlorabljal.

Peter Seisenbacher je veljal za enega največjih avstrijskih športnikov vseh časov: dvakratni olimpijski zmagovalec v judu, svetovni in evropski prvak v judu je veljal za eno največjih športnih zvezd v osemdesetih letih minulega stoletja. 

Njegova zvezda pa je že davno ugasnil. Pred dnevi je odjeknila vest, da je zoper 56-letnika vložena obtožnica zaradi spolne zlorabe mladoletnic, očitajo pa mu še zlorabo vodstvenega položaja.

Youtube
Peter Seisenbacher

Po koncu aktivne športne kariere po olimpijskih igrah v Seulu se je Seisenbacher posvetil trenerskemu delu, v tem času pa naj bi spolno zlorabil dve dekleti, ki sta bili tedaj stari komaj 14 let. Ena od njiju je štela komaj devet let, ko je začela trenirati judo, zloraba pa je trajala več let.

To pa še ni vse: leta 2001 je med počitnikovanjem na hrvaškem otoku Krku skušal posiliti 16-letno dekle, ki pa se mu je uspela upreti, zdaj piše Jutarnji list.

Preiskavo zoper nekdaj cenjenega olimpijca so začeli leta 2013. Če ga bodo spoznali za krivega, mu grozi desetletna zaporna kazen.