Smrt na Koroškem

Jožeta zmečkal traktor

uk
14. 9. 2016, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Podgorju pri Slovenj Gradcu je prišlo do hude delovne nesreče s smrtnim izidom. Nesreča se je zgodila med baliranjem na relativno strmem terenu. Voznik naj bi padel s traktorja, ta pa je zapeljal prek njega.

Jože Linasi je padel s traktorja, ta pa je zapeljal prek njega. (Fotografija je simbolična)

Nesrečo s traktorjem je imel 68-letni Jože Linasi. Očividci so povedali, da naj bi nesrečni Jože delal na vzpetini in pri tem padel s traktorja, ki ga je nato vzvratno povozil. Poškodovanega so sicer še živega prepeljali v bolnišnico v Slovenj Gradcu, kjer pa je podlegel poškodbam. Policisti še ugotavljajo, zakaj je voznik padel z vozila. Z uprave za zaščito in reševanje so sporočili, da so pri reševanju posredovali tudi gasilci PGD Slovenj Gradec in Velenje, ki so ponesrečenca prinesli do reševalnega vozila. Reševalci so ga nato prepeljali v bolnišnico.

Policisti ugotavljajo, zakaj je voznik padel z vozila.

Druga nesreča

Eden od sosedov, ki ni želel biti imenovan, je povedal, da je bila to že druga nesreča s traktorjem, ki jo je Jože doživel v svojem življenju. Tudi pri prvi nesreči naj bi Jožeta stisnil traktor in takrat je izgubil roko. »Jože je obdeloval svojo zemljo v hudih strminah. Grozno je, kar se mu je zgodilo,« je za Svet24 dejal sosed. Pokojnemu je sicer pred nekaj leti umrla žena. »Bil je dober človek, ki je ogromno naredil za vaško skupnost,« je dodal sosed. Po naših informacijah je bil Jože Linasi pred leti tudi predsednik Vaške skupnosti Razbor. »Bil je dober človek, ki je živel za svojo kmetijo. V imenu Vaške skupnosti Razbor izrekam družini Linasi iskreno sožalje,« je za nas povedal predsednik Vaške skupnosti Razbor Janez Glasenčnik.