OBJESTNEŽ

Neznanec iz avta streljal vsepovprek

rs
27. 8. 2016, 07.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V četrtek okoli 20. ure se je v srbskem Novem Beogradu zgodil incident, zaradi katerega so še včeraj ves dan bili v strahu prebivalci bloka v ulici Jurija Gagarina. Neznanec je streljal iz avta, se zaletaval v druga vozila, nato pa izginil v enem od blokov.

Strah se je priplazil med prebivalce.

Precej razburljivo dogajanje se je odvilo na ulici Jurija Gagrina, kjer so bili stanovalci blokov še včeraj ves dan v strahu, drugi so bili celo pod strogim policijskim nadzorom. Neznanec, domnevno naj bi bil star okoli 30 let, je v čertek okoli 20. ure zapeljal v omnenjeno ulico, začel vsepovprek streljati iz črnega avtomobila znamke BMW in z avtomobilom butal v druga vozila, parkirana na ulici. Po nekaj metrih je avtomobilu odpadlo kolo, zaradi česar je moral vozilo zapustiti, pri tem pa se je zatekel v enega od blokov.

Stanovalka bloka: »Prestrašeni smo, ker ne vemo, kje je storilec, a nas pomirja prisotnost številnih policistov.«

Na ulici poostren nadzor 

Policija je takoj začela iskati storilca, katerega motiv streljanja včeraj še ni bil znan. Nadzor na ulici je bil močno poostren, natančnih pregledov so bili prav tako deležni stanovalci bloka, kamor se je zatekel storilec. Policisti so v zgradbo vstopili tudi s pripomočki za vlamljanje vrat, saj naj bi bil storilec v višjih nadstropjih stavbe. Stanovalci naj bi storilca tudi videli, ko je vstopil v zgradbo, neka ženska ga je celo posnela z mobilnim telefonom in posnetek odstopila policistom, ki so na tej podlagi naredili fotorobota.