Iščejo ga

Nova nesreča: skočil v Neretvo in izginil

R.T.
12. 8. 2016, 11.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Sestrama je med kosilom dejal, da gre na stranišče, v resnici pa je šel na most in skočil.

Reuters
Fotografija je arhivska.

Potem ko so po nedeljskem skoku v reko Drino v Zvorniku našli truplo 34-letnega slovenskega skakalca Andreja Beuca, se je danes nadaljevalo iskanje 25-letnika M. I. iz Zvornika, ki je včeraj skočil v reko Neretvo v Mostarju. Truplo nesrečnika so tik pred poldnevom tudi našli.

Reševalci so namreč v četrtek prejeli obvestilo, da je okoli 17.20 ure s Starega mostu, ki vodi čez Neretvo, v reko skočil mladenič, ki ni izplaval na površino. Reševalci so takoj po obvestilu občanov krenili v akcijo, vendar do večera fanta niso našli. O okoliščinah dogodka je družino fanta zaslišala policija.

Po pisanju Klix.ba je v reko skočil 25-letnik iz Zvornika, ki je s sestrama prišel na obisk Mostarja. Ko so bili na Starem mostu, je 25-letnik izrazil željo, da bi skočil z mostu in da sestri skok posnameta. Od namere sta ga sestri odvrnili in so vsi skupaj krenili v bližnjo restavracijo na kosilo. Med kosilom pa je mladenič sestrama dejal, da gre na stranišče, v resnici pa je odšel do mostu in skočil. 

Telo mladeniča so nato opazili nekaj sto metrov nižje v reki, vendar je takoj izginil v močnem toku reke. Iskanje se je danes nadaljevalo in kmalu so sporočili, da so truplo mladega fanta tudi našli.