Imeli smo le 0,7 stopinje Celzija

Oviti v mraz: padel je letošnji poletni rekord

T.L.
12. 8. 2016, 10.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na Babnem polju je bilo le 0,7 stopinj Celzija.

Profimedia
Zbudili smo se v hladno jutro.

Današnje jutro je bilo najhladnejše v letošnjem poletju. Na Babnem polju je bilo le 0,7, v Ljubljani 9,1, v Sečovljah pa 9,4 stopinje Celzija, so preko twitterja sporočili iz Agencije za okolje (Arso). Tudi danes najvišje dnevne temperature po večjem delu države ne bodo presegle 25 stopinj Celzija, to se bo namreč zgodilo šele jutri. 

Danes bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24, na Primorskem do 26 stopinj Celzija. Jutri bo sončno, na vzhodu dopoldne občasno zmerno oblačno. Jutri sobotno jutro bo hladno. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, ob morju do 15, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija. 

Topleje, bolj jasno in s plohami

Se pa v nedeljo obeta toplejše in bolj jasno vreme, medtem ko bo na praznični ponedeljek večinoma sončno vreme, le popoldne bodo nastale posamezne plohe ali nevihte.

V sosednjih pokrajinah bo danes sončno z občasno povečano oblačnostjo, burja ob Jadranu bo slabela. Jutri bo sončno. V krajih vzhodno od nas bo predvsem dopoldne občasno zmerno oblačno.