Vrtoglava cena

Košarkar kupil Zidarjevo podrtijo, zdaj računa na Jankovića

M.K.
12. 8. 2016, 09.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Propadajočo stavbo v Trnovskem pristanu, ki že desetletja propada in je primerna samo še za rušenje, je na včerajšnji dražbi za 450 tisoč evrov kupil košarkar Mirza Begić. Čeprav je cena poskočila za skoraj 135 odstotkov, kupec meni, da je naredil dober posel.

Google maps

Stečajnemu upravitelju SCT je podrtijo v Trnovskem pristanu uspelo prodati za več kot dvakratnik izklicne cene, pišejo Finance

Arsen Perić
Košarkar Mirza Begić svoje nepremičninske načrte pa še proučuje.

Cena podrtije bi se na javni dražbi sicer morala zniževati, a je že takoj na začetku približno pet dražiteljev privolilo v izklicno ceno 192 tisoč evrov. Zato se je dražba z zniževanjem prelevila v dražbo z zviševanjem izklicne cene. Za dramatičen konec dražbe je poskrbel pooblaščenec košarkarja Mirze Begića, nekdanjega igralca ljubljanske Olimpije, danes igralca zagrebške Cedevite.

Težava glede stavbe v Trnovskem pristanu je, da nima pripadajočega zemljišča in parkirišč. Pripadajoče dvorišče za in pred stavbo je v lasti ljubljanske občine, kupec pa napoveduje, da bo tudi ta zemljišča poskušal odkupiti od občine, še pišejo Finance.

Begić je bil nakupom zelo zadovoljen, zdaj pa računa tudi na pomoč župana Zorana Jankovića pri odkupu okoliških zemljišč, saj se bo njegova naložba, po mnenju nepremičninskih izvedencev, le tako obrestovala.