Pretresljivo

Oče je dvojčici pozabil v avtu, zaradi vročine sta umrli

R.T.
5. 8. 2016, 18.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

15 mesecev stari dvojčici sta umrli, ker ju je njun oče pozabil v avtomobilu. Nesrečni dogodek se je pripetil v mestu Carrollton v ameriški zvezni državi Georgia. Policija je očeta že aretirala.

You Tube screenshot
Očeta umrlih dvojčic, Asa Northa, je policija že aretirala.

V torek zvečer so sosedje slišali krike sestric iz avtomobila in poklicali interventno policijsko številko. Izvlekli so ju iz avtomobila in jima poskušali pomagati z ohlajanjem v bazenčku za otroke, v katerega so dodali led. Kot je pozneje povedal predstavnik policije v mestu Carrollton, so prepričani, da je sta bili deklici dalj časa sami in brez nadzora zaprti v avtomobilu, ki je bil izpostavljen poletnemu vročemu ozračju. Po podatkih policije, sta bili v avtomobilu ujeti Ariel Roxanne North in Alaynah Maryanne North, stari komaj 15 mesecev. Prepeljali so ju v bolnišnico, kjer pa sta kasneje, kljub prizadevanju zdravnikov, umrli.

Njunega očeta, Asa Northa, je policija že aretirala. Mama nesrečnih deklic, ki je bila v času dogodka na obisku pri bolni sorodnici, se je medtem že vrnila v Carrollton.

Zaradi upravičenega suma, da sta umrli zaradi pregrevanja, so odredili obdukcijo trupel umrlih deklic.

Letos je v ZDA umrlo že 24 otrok zaradi vročine, ker so jih starši ali skrbniki pustili v avtomobilu. Po podatkih neprofitne organizacije KidsAndCare vsako leto umre okrog 37 otrok zaradi pregrevanja v avtomobilih.

Največ podobnih primerov je bilo leta 2010, ko je zaradi pregrevanja v avtomobilu umrlo 49 otrok. Po statističnih podatkih, je bilo kar 87 odstotkov teh otrok mlajših od treh let.