Vozilo zletelo s ceste

FOTO: Huda nesreča, voznik ukleščen

T.L.
29. 7. 2016, 10.18
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pet oseb je bilo poškodovanih, ko je zjutraj osebno vozilo zadelo zadnji del tovornega vozila.

CZR Domžale
Voznik je ostal ukleščen v vozilu.

Ob 6.21 se je na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica v smeri proti Celju zgodila prometna nesreča, poroča Uprava za zaščito in reševanje. V nesreči sta bila udeležena osebno vozilo in tovorno vozilo.

Na kraju so posredovali gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulator in sanirali posledice nesreče z vozišča. Reševalci NMP RP Domžale so oskrbeli pet poškodovanih oseb in jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Kot poroča domzalec.si, je voznik osebnega avtomobila utrpel hujše poškodbe in so ga morali poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale rešiti s tehničnim posegom, saj je bil v avtu ukleščen.

Vodja dnevne izmene CZR Domžale Jani Jeraj je za domzalec.si povedal, da je do nje prišlo približno 200 metrov pred uvozom na počivališče Lukovica, v smeri proti Celju. Do nesreče naj bi prišlo, ko naj bi voznik osebnega vozila znamke volvo s tujimi registrskimi tablicami zadel v zadnji del tovornega vozila. Trk je bil tako silovit, da je osebno vozilo zletelo s ceste in se ustavilo približno 100 metrov od kraja trka.

Štiri osebe so lahko same zapustile vozilo, voznik pa je ostal ukleščen, zato so ga poklicni gasilci iz vozila rešili s tehničnim posegom.

CZR Domžale
Voznik je ostal ukleščen v vozilu.