Med igro

Nenavadna smrt dečka Mihajla

sr
28. 7. 2016, 07.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Neizmerna bolečina prežema krajane Pančeva. Komaj šestletni deček je izgubil življenje na nenavaden način, na dvorišču pred domačo hišo.

Znanci in družinski prijatelji so se zbrali pred hišo, v kateri je bival deček.

V torek se je v srbskem Pančevu, na ulici Svetega Sava, okoli 18. ure zgodila tragedija. Šestletni Mihajlo J. se je na dvorišču igral s svojo štiriletno sestro. Deček se je, kot pripovedujejo sosedje, med igro povzpel na stol. Nato naj bi malček en konec vezalke zavezal okoli vratu, drugega pa okoli kljuke na oknu, ki je bilo odprto.

Kot predpostavljajo policisti, se je najverjetneje stol Mihajlu izmaknil pod nogami, pri čemer se je zanka okoli vratu zategnila in ga tako zadušila. Sestrica, ki je bila navzoča, je ob grozljivem prizoru začela kričati, kar je slišala tudi njuna mama, ki je nemudoma pritekla iz hiše. Nesrečnega dečka je poskušala rešiti. Poklicali so nujno medicinsko pomoč, ki pa malčku ni mogla več pomagati, razglasili so le čas smrti.

Kot so pisali mediji, dečkovega očeta v času tragedije ni bilo doma. Pred domom družine so se sinoči zbrali prijatelji in znanci, ki so objokovali tragični dan, ko je Mihajlo obenem praznoval god.