13 kaznivih dejanj

Denis Čaušević kradel policiji

ss
27. 7. 2016, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Denis Čaušević je te dni na koprskem okrožnem sodišču priznal očitke za deset kaznivih dejanj, med drugim tudi za vlom v službeni vozili postojnskih policistov.

Arhiv Svet24
Vlomil je v policijskega passata in octavio

Po prepričanju tožilstva je 33-letnik v slabih dveh tednih, med 4. in 19. aprilom, zagrešil trinajst kaznivih dejanj.

Deset jih je na predobravnavnem naroku priznal, za tri pa mu bodo sodili po redni poti in mu nato izrekli enotno zaporno kazen. Glavna obravnava se bo začela predvidoma septembra.

Ukradeno puško našli v Ljubljanici

Čaušević ima večinoma na vesti vlomne tatvine. V noči na 19. april je za postojnsko policijsko postajo vlomil v policijskega passata in octavio. Na obeh avtih je 33-letnik razbil zadnjo šipo in ukradel večji torbic z opremo: avtomatsko puško Heckler & Koch z dvema nabojnikoma in 60 naboji ter tri neprebojne jopiče s čeladami. Kot je znano, so ukradeno puško policisti našli čez nekaj dni v Ljubljanici v Zalogu, preiskava o tem, kdo jo je odvrgel v reko, še poteka.

Čaušević se bo jeseni ob začetku sojenja med drugim moral braniti pred očitki, da je vlomil v vozilo uslužbenke avstrijskega veleposlaništva, iz katerega naj bi odnesel navigacijo in daljinski upravljalnik za vhod na dvorišče veleposlaništva.