Upoštevajte rumene

Kršitelji, pozor: kazni so visoke do več tisoč evrov

T.L.
27. 7. 2016, 15.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Uprava Republike Slovenije za pomorstvo bo zaradi varnosti plovbe in varstva kopalcev označila območja, kjer sta plovba in sidranje prepovedana.

www.up.gov.si
Območje kopalnih voda.

Uprava RS za pomorstvo bo danes ob obali med Piranom in Izolo začela postavljati plavajoče rumene plovke, s katerimi namerava jasno označiti območje kopalnega dela obale.

Rumeni plovki, ki bodo označevali območja kopalnih voda, ne bodo namenjeni privezovanju plovil, ampak le označitvi območij, namenjenih kopalcem.

www.up.gov.si
Območje kopalnih voda.

Nadzor na območjih kopalnih voda bodo s patruljnimi čolni izvajali uslužbenci Uprave Republike Slovenije za pomorstvo, ki bodo najprej opozarjali morebitne kršitelje, v nadaljevanju pa bodo za kršitve izrečene globe in sicer za pravne osebe od 2.100 do 35.000 evrov in posameznika od 400 do 5000 evrov.

Za kopalce, ki bodo na območja kopalnih voda dostopali s čolni, bodo označena dostopna področja - koridorji, kjer se bodo čolni lahko približali obali. V teh koridorjih pa bo kopanje prepovedano, so sporočili z uprave.

www.up.gov.si
Območje bodo označevale rumene plovke.

Kjer je dno kamnito, bodo sidra plovkov betonska. Kjer je dno mehko, bodo postavljena železna sidra v obliki ribje kosti, saj se s tem zmanjša poškodbe dna z verigo.

Pri postavitvi sider bo posebna pozornost posvečena zaščitenim morskim organizmom, zato bodo potapljači skrbno izbrali položaj postavitve posameznega sidra, še sporočajo z uprave