V Italiji

Robert Kranjec žrtev zločina – kar stisnilo ga je

R.T.
13. 7. 2016, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Slovenski smučarski skakalec Robert Kranjc se je razpisal o izkušnji, ki bi mu lahko, če se mu ne bi nasmehnila sreča, zlahka pokvarila dopust.

Arsen Perić
Robert Kranjec bi skoraj ostal brez koles.

Robert Kranjec je dopustoval v Italiji. Po obisku Gardalanda je med vračanjem k avtomobilu opazil, da sta z njegove strehe izginila njegovo kolo in kolo njegove žene. Z nosili vred.

K sreči je storilca pri dejanju zalotil kriminalist v civilni opravi. Smučarskemu skakalcu je pustil obvestilo, da naj se oglasi na navedenem naslovu, kjer sta ga pričakali kolesi.

O izkušnji je zapisal:

"Smo se ful fajn imeli v Aquaparku v Gardi, šli nazaj proti avtu, pa me je kar stisnilo, ko sem od daleč videl, da na strehi našega avta ni več koles. Sem rekel ženi, glej, ni koles, pa je zamišljeno pogledala gume na avtu in rekla - Pa saj so :).
Na avtu nas je čakalo sporočilo, da naj se oglasimo na policijski postaji.
Na parkingu se je namreč sprehajal kriminalist v civilu, en fant, star 25 let, ful prijazen dečko in zagledal enega Italijana, tam starega okrog 45-50 let, ko nam je kradel kolesa iz stehe, kar z nosilci vred. Ga je pustil, da je zlomil oz. prerezal tri ključavnice, kolesa snel in tik preden jih je dal v svoj kombi, stopil v akcijo. Je kriminalist povedal, da je noro veliko tatov, da se policija redno sprehaja po parkingih in okolici."