Ušel iz psihiatrične ustanove

V bližini slovenske meje na begu psihopat, ki je ustrelil dekle

R.T.
13. 7. 2016, 09.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Iz psihiatrične ustanove je pobegnil moški, ki je leta 2009 na pragu družinske hiše v glavo ustrelil devetnajstletnico.

Anita že sedem let vegetira, Drago Babić pa je pobegnil neznano kam.

Anita Šalov je še vedno v vegetativnem stanju.

Družina je v strahu

6. novembra 1953 se je rodil v Tesliću v Bosni in Hercegovini. Ima rjave oči, težko se giba, težave mu dela tudi govor. V času izginotja je imel oblečeno oranžno majico, kratke sivo-rjave hlače in modre športne čevlje.

Drago Babić (62) je iz psihiatrične ustanove na Rabu pobegnil konec junija, nazadnje so ga videli v mestu Kampor na istem otoku. Od pobega je za njim izginila vsaka sled, družina Šalov pa je v velikem strahu in ogorčena, da je sistem lahko dopustil kaj takšnega.

Čeprav se zdi najbolj verjetno, da je Babić še na Rabu, so se pojavile informacije, da so ga videli na avtobusu za Bakar, mesto v Hrvaškem Primorju. Pacient na Rabu je bil od leta 2012, bival je na različnih oddelkih sicer zaprtega dela, kjer je imel izhod le na posestvo ustanove.

Odprla mu je vrata, on jo je ustrelil

Januarja 2009 je med pohodom po reških kavarnah začel streljati na Željka Šalova, svojega vojnega tovariša. Ker mu ga ni uspelo ubiti, se je usedel v avtomobil in se odpeljal do njegove hiše, kjer je v glavo ustrelil njegovo hčer Anito. Poskušal se je ubiti, a je ranjen obležal na pragu hiše Šalovih. Sodili mu niso, ker ni bil primeren za sodno obravnavo.

Anita že sedem let vegetira, njena družina pa še vedno išče pravico na sodišču.