Priznal

Zadavil 27-letno Danko

G.G.
28. 6. 2016, 21.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tožilstvo zahteva 28 let zapora za 35-letnega Belgijca Davea Verbista, ki je junija 2014 v Madridu umoril 27-letno Danko Ane Strande Jensen.

Facebook
Ane Strande Jensen je komaj nastopila službo v Madridu.

Verbist je priznal, da je storil grozljiv zločin. Podrobno je opisal, kako se je priplazil v apartma mlade Danke, jo zagrabil in zadavil s kablom telefonskega polnilca.

»Pojma nimam, zakaj sem to storil. Jezen sem nase,« je dejal v ponedeljek na sojenju v sodni dvorani v Madridu.

Ane Strande Jensen je v Madrid vodila nova služba, v španski prestolnici pa je bila nastanjena šele nekaj dni, ko je njeno pot zaključil »nori« Danec. Slednji je bil zaposlen kot oskrbnik apartmajskega naselja, zaradi česar je imel tudi ključe njenega začasnega bivališča.

Obdukcija je pokazala, da je Verbist Danko zadavil, nato pa polil z oljem in zažgal. Preiskovalce je presenetila njegova izjava, da je odgovoren tudi za dve leti star umor v Gironi. Takrat naj bi med spolnim odnosom zadavil Montse Mendez, ki je še danes med pogrešanimi. Bil naj bi pijan in zadrogiran, po prijateljevem nasvetu pa naj bi truplo razkosal in dele odvrgel v zabojnike za smeti. Policisti bodo njegovo priznanje preverili.