Pred očmi otroka

Policist Gorazd hladnokrvno ubil Božico in Andrejo

Ž.K.
28. 6. 2016, 20.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Sveta Marija v Medžimurju je bila v nedeljo prizorišče okrutnega zločina, ki ga je zakrivil prometni policist Gorazd Novak. S pištolo je ubil svojo 52-letno partnerico in njeno nečakinjo.

Facebook
Gorazd Novak

Prebivalci hrvaškega Medžimurja so pretreseni, saj je eden od vaščanov Brezja, 46-letni policist Gorazd Novak, na izredno okruten način ubil svojo 52-letno partnerico in njeno nečakinjo. Kot poročajo hrvaški mediji, naj bi bil Novak tri leta bolniško odsoten z dela. Očitno je bolezen pokvarila tudi odnose v njegovi zvezi s sodelavko, računovodkinjo na policijski postaji Čakovec, Božico M.

Krvava nedelja

Bolezen, za katero boleha policist Gorazd Novak, naj ne bi vplivala na zločin.

V nedeljo zjutraj naj bi se Božica M. in Gorazd srečala, da bi se pogovorila o svoji zvezi. Po koncu pogovora naj bi Novak partnerici sledil domov v kraj Sveta Marija in jo pred njeno hišo hladnokrvno ustrelil. Nato se je podal še proti avtu, s katerim je Božico domov pripeljala njena 39-letna nečakinja Andreja B., in ustrelil še njo.

Da je tragedija še večja, je bil med zločinom v avtu tudi Andrejin petletni avtistični sin; k sreči v streljanju ni bil poškodovan. Zločin je videlo več prebivalcev vasi, ki so pritekli na pomoč. Novaka sta obvladala dva soseda in ga pridržala do prihoda policije.

Ugotovitve policije

Hrvaški policisti so včeraj na tiskovni konferenci pojasnili, da je bila motiv za zločin propadla ljubezenska zveza. Dodali so, da bolezen, zaradi katere je bil Novak tri leta odsoten z dela, ni psihične narave. Razkrili so, da je eden od sosedov, ki sta morilca uspela obvladati, policist Policijske postaje Prelog, ki pa v času zločina ni bil na dolžnosti. Prav njemu naj bi šlo pripisati večino zaslug, da Novak svojega strelskega pohoda ni nadaljeval.