BLOKIRANO MESTO

Črnogorski obračun v Novem Sadu

Ž.K.
28. 6. 2016, 18.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Črno goro zadnje čase pretresajo mafijski obračuni v Tivatu in Kotorju, kot kaže, pa se je nasilje preselilo tudi prek meja, v Srbijo. V nedeljo sta bili v streljanju v Novem Sadu ranjeni dve osebi s črnogorskim državljanstvom in mafijskimi povezavami.

Facebook
Audi, v katerega je napadalec iz avtomatskega orožja izstrelil več nabojev.

V nedeljo okoli 21.30 so bili prebivalci Novega Sada priče pravemu mafijskemu obračunu, podobnemu filmskemu. V črnem audiju A6 s črnogorsko registracijo sta se po ulicah vozila S. K. in V. V. V Ulici Vase Stajića je do vozila pripeljal motor z dvema moškima, eden od njiju je v avto iz avtomatskega orožja izstrelil več nabojev, potem pa sta napadalca odpeljala v temno noč.

Obračun mafijskih združb

"Preverjamo, ali je napad povezan z nedavnimi obračuni v Tivatu in Kotorju." Črnogorska policija

V napadu sta bila ranjena tako voznik kot potnik v avtu. Kot poročajo srbski mediji, naj bi bil S. K., sicer prebivalec Gorskega Kotorja, vodja ene izmed črnogorskih mafijskih združb, V. V. pa njegov telesni stražar. Policija je po napadu nemudoma zaprla celotno mesto, postavila več blokad, a ji napadalcev ni uspelo izslediti. Policisti preiskujejo tudi možnost, da je strelski incident povezan z nedavnimi obračuni med kriminalnimi združbami v Tivatu in Kotorju.

Nepovezan dogodek

So pa policisti izključili možnost, da bi bil dogodek povezan s streljanjem, ki se je prav tako v nedeljo zgodilo na enem izmed najbolj priljubljenih javnih kopališč v Novem Sadu. Okoli dveh popoldne je bil v streljanju na kopališču Štrand ranjen 26-letni D. J. Krogla ga je zadela v stegno, preiskovalci pa ne izključujejo možnosti, da je bil ranjen, ker se je enemu od njegovih kolegov orožje sprožilo po nesreči.