Grozil je že večkrat

Zlatko se je razstrelil

Sašo Avramovič
4. 6. 2016, 07.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prebivalci Vinkovcev so včeraj doživeli šok. Njihov someščan, 58-letni Zlatko Šoštarek, je najprej zagrozil s samomorom, nato pa napoved žal uresničil. V hiši na Ulici bana Josipa Jelačića je aktiviral tri bombe. Nihče od ostalih bivajočih v hiši in sosedov ni bil poškodovan.

Arhiv Svet24
Informacijo o drami v družinski hiši na ulici Josipa bana Jelačiča so tamkajšnji policiji sporočili sosedje.

Po drami v hrvaških Vinkovcih je včeraj malo pred 13. uro 58-letni Zlatko Šoštarek v družinski hiši storil samomor. Po neuradnih podatkih je možakar naprej iz plinske jeklenke izpustil plin, nato pa aktiviral tri ročne bombe.

Slišale so se štiri eksplozije

3 ročne bombe je aktiviral Šoštarek potem, ko je iz plinske jeklenke izpustil plin.

Informacijo o dogajanju v družinski hiši na Ulici bana Josipa Jelačića so tamkajšnji policiji sporočili sosedje. Povedali so, da sosed grozi, da se bo ubil, in sicer tako, da bo aktiviral eksplozivno napravo.

»Za zdaj lahko povemo, da nihče od sosedov in članov gospodinjstva med eksplozijo ni bil poškodovan. Po prijavi meščanov, da oseba grozi, da bo storila samomor, smo evakuirali stanovalce sosednjih hiš. Slišale so se štiri eksplozije, med njimi je bila ena zelo močna,« je povedal tiskovni predstavnik vukovarsko-sremske policijske uprave Domagoj Džigumović in dodal, da bo več informacij znanih po opravljeni policijski preiskavi.

Kaj je bil vzrok za tragedijo

Ko je govora o razlogih za samomor, sosedje in tudi tisti, ki so poznali 58-letnega Šoštareka, pravijo, da je šlo za probleme glede družinskega premoženja. Šoštarek je sicer v pritličju hiše živel skupaj s svojim sinom, v prvem nadstropju pa so bivali njegov pastorek z družino. Soproga 58-letnika je sicer pred leti umrla. »Slišal sem, da razbija po vratih, zato sem stopil ven. Ko sem zagledal, da ima v roki bombo in plinsko jeklenko, sem poklical ženo in otroke ter odhitel iz hiše,« je povedal pastorek.

Že večkrat je grozil s samomorom

Domagoj Džigumović, vukovarsko-sremska: »Po prijavi meščanov, da oseba grozi, da bo storila samomor, smo evakuirali stanovalce sosednjih hiš.« 

Njihova prva soseda Ivana Rukavina je dejala, da to ni bilo prvič, da je Šoštarek grozil s samomorom. »Slišala sem razbijanje stekla. Soseda me je poklicala in svetovala, naj vzamem otroke in zbežim iz hiše. Takoj zatem je prišla policija in smo zapustili hišo,« je še pojasnila Rukavina in dodala, da so Šoštarekovo hišo velikokrat obiskali policisti in reševalci, a da so se stvari kljub temu ponavljale.

Nekateri sosedje so povedali, da je 58-letnik v bližnji gostilni najavil samomor. Dejal naj bi, da se bo ubil in da se ne bodo več videli. V bližini hiše, v kateri so bile aktivirane ročne bombe, sicer stoji bencinska črpalka.